«Για σένα μωρό μου»: Συγκινεί ο Λ. Φουρλάς με την προσπάθειά του να βοηθήσει τα παιδιά με καρκίνο

Η ιστορία του Λουκά Φουρλά και της μικρής του κόρης που πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο, είχε συγκινήσει το παγκύπριο πριν 2 –περίπου- χρόνια.

Σήμερα, ο κ. Φουρλάς, συγκινεί με την προσπάθεια που καταβάλλει για να βοηθήσει τα παιδιά που πάσχουν από σπάνιες παθήσεις, όπως εκείνη που στέρησε τη ζωή της κόρης του.

Ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ μαζί με τον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, κ. Γιώργο Γεωργίου, κατέθεσαν πρόταση στη Βουλή για χορήγηση 1 εκατομμυρίου ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2020, ώστε να χρηματοδοτηθεί ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα προωθεί την έρευνα και θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και την τεχνητή νοημοσύνη, με στόχο την βελτίωση των διαδικασιών διάγνωσης της νόσου και την ανάπτυξη νέων θεραπειών για καταπολέμηση του παιδιατρικού καρκίνου.

Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή, ενώ ο κ. Φουρλάς, συγκινημένος αφιέρωση αυτή την επιτυχία του στην μικρή του κόρη, Άρτεμις.

Διαβάστε την ανάρτησή του

«Χαιρετίζω την υιοθέτηση της κοινής μας πρότασης με τον συνάδελφο Γιώργο Γεωργίου με βάση την οποία, η Ε.Ε ενέκρινε πόσο 1 εκατομμυρίου ευρώ και αποσκοπεί στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για έγκαιρη διάγνωση και καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου. (Για σένα μωρό μου…)».

Δείτε τη στο Twitter

Δείτε τι έγραψε και στο Facebook ο Ευρωβουλευτής

Διαβάστε ακόμη το συγκινητικό γράμμα του Λουκά Φούρλα προς τους γονείς που τα παιδιά τους παλεύουν με τον καρκίνο.