Για το βράδυ ετοιμάζουμε αυγοσαλάτα με πατάτες

Μια εύκολη και νόστιμη σάλατα για να αξιοποιήσετε τα πασχαλινά αυγά που σας περίσσεψαν από το εορταστικό τραπέζι. Εμείς τη φτιάχνουμε κάθε χρόνο και τα πιτσιρίκια ξετρελαίνονται. Για μεγαλύτερη απόλαυση μπορείτε να τη σερβίρετε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί!

Υλικά:

6 αυγά βρασμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
3 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρεδάκια
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. λευκό ξίδι
1 φλιτζ. μαγιονέζα
2 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε σαλατιέρα τις πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα σπάμε, κομματιάζοντάς τα πάνω στις πατάτες.
Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (φρέσκο κρεμμυδάκι, ξερό κρεμμύδι, καρότο, άνηθο, μαϊντανό, ξίδι, μαγιονέζα, μουστάρδα, αλάτι,πιπέρι). Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο ή ξίδι.