Αρχική InfoMommy Νέα 5 παιδιά κάθε μέρα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

5 παιδιά κάθε μέρα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

5 παιδιά κάθε μέρα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Πέντε την ημέρα. Αυτός είναι κατά μέσον όρο ο αριθμός των παιδιών θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης.

Πλέον, μια βάση δεδομένων της Ιντερπόλ επιτρέπει να εντοπίζονται ημερησίως σε ολόκληρο τον κόσμο, προσφέροντας στους αστυνομικούς πρόσβαση σε εκατομμύρια φωτογραφίες που έχουν κατασχεθεί από υπολογιστές ή έχουν βρεθεί στο Ίντερνετ.

Λιγότερο από επτά χρόνια μετά τη λειτουργία αυτής της διεθνούς βάσης δεδομένων για τα παιδιά που πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης (ICSE), την οποία υποστήριξαν οι χώρες της G8 και χρηματοδότησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, φτάσαμε σε ένα αξιοσημείωτο στάδιο αφού αναγνωρίστηκε το 10.000ο θύμα, ανακοίνωσε σήμερα η Ιντερπόλ που εδρεύει στη Λιόν.

Η παράνομη διακίνηση πορνογραφικών φωτογραφιών έχει περάσει από τη δεκαετία του 1990 σε άλλη κλίμακα λόγω της εξέλιξης του Ίντερνετ, εξηγεί στο AFP η υπεύθυνη της ομάδας αναγνώρισης στους κόλπους της μονάδας καταπολέμησης της εγκληματικότητας κατά των παιδιών της Ιντερπόλ.

«Καμία χώρα δεν έχει γλιτώσει», υπογραμμίζει η ίδια, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες 49 εκ των 190 χωρών μελών της Ιντερπόλ βρίσκονται σήμερα σε μόνιμη σύνδεση με τη βάση δεδομένων ICSE. Χάρη στα προχωρημένης τεχνολογίας λογισμικά σύγκρισης φωτογραφιών και βίντεο και ανάλυσης ηχητικού περιεχομένου, οι ερευνητές μπορούν να προσεγγίσουν θύματα, υπόπτους και να προσεγγίσουν τον τόπο στον οποίο βρίσκονται.

«Σε περισσότερες από το 95% των περιπτώσεων, ο δράστης ανήκει στο περιβάλλον του θύματος», υπογραμμίζει η ερευνήτρια της Ιντερπόλ.
«Βλέπουμε ορισμένες φορές στις φωτογραφίες τα παιδιά να έχουν μεγαλώσει χωρίς να έχουμε καταφέρει να τα βρούμε. Ωστόσο ορισμένες φορές το επιτυγχάνουμε σε λιγότερο από 24 ώρες», πρόσθεσε.

Τον Ιούνιο του 2015, ένας σαραντάχρονος συνελήφθη στην Αριέζ, στη νότια Γαλλία, για τη διάδοση στο Ίντερνετ πορνογραφικών φωτογραφιών της 10χρονης ανιψιάς του. Στην άλλη άκρη του πλανήτη, οι φωτογραφίες αυτές καταχωρίστηκαν στη βάση δεδομένων της Ιντερπόλ από Νεοζηλανδούς αστυνομικούς που είχαν καταφέρει να διεισδύσουν σε ένα φόρουμ συνομιλιών.

Οι Γάλλοι συνάδελφοί τους κατάφεραν να εξακριβώσουν την ίδια ημέρα ότι αυτές προέρχονταν από την Αριέζ εντοπίζοντας στο φόντο των φωτογραφιών μια στολή πυροσβέστη από αυτήν την περιοχή.

Ωστόσο για τον γενικό γραμματέα της Ιντερπόλ Γιούργκεν Στοκ, οι επιτυχίες αυτές αποτελούν δυστυχώς μόνον το πάνω μέρος του παγόβουνου, καθώς η τεράστια πλειονότητα των θυμάτων που έχει καταχωριστεί στη βάση δεδομένων δεν έχει αναγνωριστεί.

«Πολλά πρέπει ακόμη να γίνουν. Οι κυβερνήσεις, ο ιδιωτικός τομέας και ο πληθυσμός έχουν επίσης έναν ρόλο να διαδραματίσουν», καταλήγει ο Στοκ σε ανακοίνωσή του.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.