Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες "Γιατί αποφάσισα να κάνω παιδί μέσω παρένθετης" – Η μαρτυρία μιας μαμάς...

"Γιατί αποφάσισα να κάνω παιδί μέσω παρένθετης" – Η μαρτυρία μιας μαμάς...

"Γιατί αποφάσισα να κάνω παιδί μέσω παρένθετης" – Η μαρτυρία μιας μαμάς...

Τα τελευταία χρόνια πολλά ζευγάρια επιλέγουν να φέρουν στον κόσμο το μωράκι τους μέσω παρένθετης εγκυμοσύνης.

Τι τους οδηγεί όμως σε αυτή την απόφαση και πόσο εύκολη είναι η όλη διαδικασία; Μία μαμά, η οποία θα φέρει στον κόσμο την κόρη της με τη βοήθεια μιας άλλης γυναίκας, εξηγεί γιατί το επέλεξε και γιατί αυτή ήταν μια πολύ σωστή απόφαση για την ίδια και τον άντρα της.

Διαβάστε την ιστορία της

«Μετά τον γάμο μου δεν ήθελα να κάνω αμέσως παιδιά. Ήθελα να ταξιδέψω σε πολλά μέρη και το ίδιο ήθελε και ο άντρας μου. Και αυτό κάναμε για λίγο καιρό. Επισκεφθήκαμε πολιτείες, χώρες, μέρη, μουσεία και ζούσαμε υπέροχες περιπέτειες.

Ήταν μετά από μια από τις περιπέτειές μας στο Άμστερνταμ όταν αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε παιδί.

Δεν δυσκολεύτηκα πολύ να μείνω έγκυος, αν και οι γιατροί με είχαν προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ελλόχευαν λόγω ηλικίας.

Δυστυχώς, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όσο χαρμόσυνα είχαν ξεκινήσει. Μετά από λίγους μήνες διαγνώσθηκα με υπερέμεση της κύησης, κατάσταση η οποία έγινε ευρέως γνωστή επειδή και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ, την αντιμετώπισε στις εγκυμοσύνες της.

Για μένα ήταν ένας εφιάλτης. Δεν μπορούσα να πιω νερό ή ακόμα και να κάνω μπάνιο, αφού η μυρωδιά του νερού μου θύμιζε σκουπίδια, μία και μόνο δαγκωνιά από κοτόπουλο μου έφερνε εμετό ενώ λίγες σταγόνες από έναν χυμό με έκαναν να πηγαίνω αμέσως στην τουαλέτα!

Κατανάλωνα ένα σωρό χάπια τα οποία αντί να βελτιώνουν την κατάσταση σε μερικές περιπτώσεις την επιδείνωναν, ενώ και μία θεραπεία με ορμόνες που δοκίμασα δεν με βοήθησε. Ίσα ίσα με έκανε να έχω και τάσεις αυτοκτονίας, κάτι το οποίο δεν είχα αντιμετωπίσει ποτέ πριν.

Όλον τον καιρό απέφευγα το νοσοκομείο. Πήγα κάποια στιγμή αφού δεν είχα επισκεφθεί την τουαλέτα για πάνω από 24 ώρες.

Μετά από όλα αυτά… Έχασα το μωρό μου!

Αποφάσισα να ξαναπροσπαθήσω έναν χρόνο μετά – ο χαρακτήρας μου δεν μου επέτρεψε να τα παρατήσω. Άλλαξα γιατρό και κλινική και οι ελπίδες μου ήταν σε υψηλά επίπεδα. Πίστευα ότι όλα θα πάνε καλά για εμάς. Αλλά δεν έγινε έτσι. Χάσαμε και αυτό το μωρό…

Μετά από αυτό, ήξερα ότι δεν μπορούσα να περάσω ξανά αυτή την ταλαιπωρία και – για να είμαι απόλυτα ειλικρινής – δεν ήθελα να βιώσω άλλη μία σπαραξικάρδια απώλεια. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να κάνουμε παιδί μέσω παρένθετης εγκυμοσύνης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter