Αρχική InfoMommy Υγεία Γιατί έχω συνέχεια κρύα πόδια;

Γιατί έχω συνέχεια κρύα πόδια;

Γιατί έχω συνέχεια κρύα πόδια;

Έχεις κρύα πόδια ακόμα και όταν δεν κρυώνεις; Δες τους 5 λόγους που εξηγούν γιατί μπορεί να σου συμβαίνει αυτό.

Πώς επιδρά η θερμοκρασία σώματος
Ο οργανισμός μας έχει καλούς μηχανισμούς που κρατούν τα όργανα στη σωστή θερμοκρασία. Ένας από αυτούς είναι να διακόπτει την κυκλοφορία στα άκρα και να στρέφει το ζεστό αίμα στα εσωτερικά όργανα.
Η ροή αίματος μπορεί να μειωθεί κατά 99% στο κρύο-οι γυναίκες ξέρουν καλύτερα.
Μέρος αυτού συνδέεται με τις ορμόνες, επομένως η τάση να υποφέρει κάποιος από κρύα πόδια ποικίλλει κατά τη διάρκεια της έμμηνης ρύσης. Οι γυναίκες επίσης έχουν υψηλότερο ποσοστό λίπους κάτω από το δέρμα.

Σύνδρομο Raynaud
Οι γυναίκες έχουν την τάση να εμφανίζουν το σύνδρομο. Σε αυτό, τα δάχτυλα και ορισμένες φορές αυτά των ποδιών γίνονται κρύα και λευκά και στη συνέχεια μπλε όταν εκτίθενται στο κρύο.
Τα επεισόδια διαρκούν από λεπτά έως ώρες. Συνήθως δεν υπάρχει φανερή αιτία, αν και μπορεί να ευθύνονται ορισμένες αυτοάνοσες νόσοι όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και το σκληρόδερμα.
Μπορεί να προκύψει από φάρμακα που επηρεάζουν τη ροή αίματος, όπως βήτα ανταγωνιστές, αποσυμφορητικά και ορισμένα φάρμακα για τον καρκίνο.

Περιφερική αρτηριακή νόσος
Το μπλοκάρισμα μεγαλύτερων αρτηριών που προμηθεύουν τα πόδια με αίμα μπορεί να οδηγήσει σε κρύα πόδια και πόνο-συνήθως αρχίζει στις γάμπες. Η κύρια νόσος ονομάζεται περιφερική αρτηριακή νόσος.
Η πάθηση, κυρίως οφείλεται στους ίδιους παράγοντες κινδύνου με την καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό επεισόδιο. Ενώ η υπέρταση και η χοληστερόλη είναι οι μεγαλύτεροι ένοχοι για εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή νόσο, η πιο σημαντική αιτία είναι το κάπνισμα.

Το πρώτο σύμπτωμα συνήθως είναι πόνος στις γάμπες, που έρχεται όταν περπατάτε απόσταση και υποχωρεί όταν σταματάτε.
Η απόσταση γίνεται μικρότερη καθώς εξελίσσεται η κατάσταση και αν περπατάτε σε ανηφόρα ή στον άνεμο.

Μπορεί να χάσετε τριχοφυΐα στα πόδια και να έχετε κρύα πόδια και έλκη.
Η διακοπή του καπνίσματος είναι κλειδί, αλλά η τακτική άσκηση είναι επίσης αναγκαία για τη βελτίωση της κυκλοφορίας.
Αρκετά φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν και σε σοβαρές περιπτώσεις η εγχείρηση για την αποκατάσταση της ροής του αίματος στις μπλοκαρισμένες αρτηρίες.

Διαβήτης
Βλάβη στα νεύρα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κρύα πόδια. Ο διαβήτης είναι κύρια αιτία-το υψηλό σάκχαρο επηρεάζει τα νεύρα, με τα πόδια πιο συχνά να είναι τα πρώτα που έχουν την επίπτωση. Αν έχετε διαβήτη κρατήστε το σάκχαρο υπό έλεγχο για να μειωθεί ο κίνδυνος προβλημάτων.Ο γιατρός θα πρέπει να ελέγχει τα πόδια τουλάχιστον μια φορά το χρόνο για βλάβη.

Είναι επίσης αναγκαίο να εξετάζετε τα πόδια σας τακτικά. Μπορεί να καίνε ή να πονούν τη νύχτα. Μπορεί να χάσετε την ικανότητα να καταλαβαίνετε τον πόνο ή να έχετε τάση για τραυματισμούς που δεν ιώνται καλά. Τα έλκη στα πόδια είναι πραγματικός κίνδυνος χωρίς κατάλληλη προσοχή στα πόδια. Αν έχετε αμφιβολίες δείτε τον γιατρό.

Θυρεοειδής που υπολειτουργεί
Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε κρύα πόδια. Ο θυρεοειδής ρυθμίζει το μεταβολισμό-αν μειωθεί μπορεί να αισθανθείτε περισσότερο το κρύο. Μπορεί επίσης να είστε κουρασμένος, να έχετε δυσκοιλιότητα και να παίρνετε κιλά χωρίς λόγο.

Πηγή: Iatronet.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.