Αρχική InfoMommy Νέα Γιατί η καμπάνα του Big Ben θα σταματήσει να χτυπά μέχρι το 2021;

Γιατί η καμπάνα του Big Ben θα σταματήσει να χτυπά μέχρι το 2021;

Γιατί η καμπάνα του Big Ben θα σταματήσει να χτυπά μέχρι το 2021;

Σήμερα το μεσημέρι, η καμπάνα του Big Ben θα χτυπήσει δώδεκα φορές πριν σιγήσει για 4 ολόκληρα χρόνια, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες ανακαίνισης, οι οποίες πιθανόν να ολοκληρωθούν νωρίτερα εξαιτίας της δυσαρέσκειας που έχει προκαλέσει το γεγονός σε πολλούς Βρετανούς πολιτικούς.

Αν και το μνημείο είναι γνωστό ως Big Ben, η ονομασία αυτή δεν αφορά παρά μόνο την επιβλητική καμπάνα των 13,7 τόνων του βικτωριανού πύργου, ύψους 96 μέτρων.

Η καμπάνα αυτή θα ακουστεί για τελευταία φορά στις 12:00 το μεσημέρι, όπως το κάνει εδώ και 158 χρόνια σχεδόν χωρίς διακοπή. Ωστόσο, το ρολόι θα συνεχίσει να λειτουργεί χάρη σε έναν προσωρινό ηλεκτρικό μηχανισμό που θα τοποθετηθεί για το διάστημα που θα διαρκέσει η ανακαίνιση και το κοινό θα μπορεί να βλέπει τουλάχιστον μία από τις τέσσερις οθόνες του.

Πολλοί βουλευτές έχουν εκφράσει την αγανάκτησή τους μπροστά στην προοπτική να μην ακούγεται ως το 2021. Μπροστά σε αυτές τις αντιδράσεις η επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων που είναι αρμόδια για τις εργασίες στο ιστορικό μνημείο απάντησε ότι «θα επανεξετάσουμε τη διάρκεια κατά την οποία οι καμπάνες θα σιγήσουν, μόλις ξεκινήσει η νέα κοινοβουλευτική περίοδος τον Σεπτέμβριο».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter