Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Γιατί μετανιώνω που έγινα «μαμά στο σπίτι»

Γιατί μετανιώνω που έγινα «μαμά στο σπίτι»

Γιατί μετανιώνω που έγινα «μαμά στο σπίτι»

Όταν αποφασίσατε να κάνετε οικογένεια μπήκατε και εσείς στο δίλημμα να μείνετε στο σπίτι με τα παιδιά ή να συνεχίσετε να εργάζεστε; Μήπως επιλέξατε το δεύτερο και τώρα μετανιώνετε;

Διαβάστε την ιστορία της Molly England, η οποία επέλεξε να μ, και ίσως το ξανασκεφτείτε…

«Τον επόμενο Σεπτέμβρη όλα τα παιδιά μου θα πηγαίνουν σχολείο. Όλη την ημέρα, κάθε μέρα και πολλοί άνθρωποι με ρωτούν “Τι θα κάνεις όλη αυτή την ώρα;”. Θα μπορούσα να απαντήσω: “Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, μαγείρεμα, ψώνια στο σούπερ μάρκετ, πληρωμή λογαριασμών, καφές με τις φίλες μου. Όλα αυτά και άλλα τόσα χωρίς να με διακόπτουν!”.

Θα μπορούσα να πω αυτό, απλώς και μόνο. Και μπορεί και να το έχω κάνει. Αλλά αυτή τη στιγμή σκέφτομαι, ότι αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό.

Υπάρχει ένα κομμάτι μου – εκείνο που υπήρχε και πριν τα παιδιά μου – που θέλει να δουλέψει εκτός σπιτιού! Θέλω να προσφέρω στην κοινωνία πέρα από την ανατροφή των παιδιών μου.

Την περασμένη μου ζωή – τη ζωή, δηλαδή, πριν τα παιδιά – ήμουν κοινωνική λειτουργός. Βοηθούσα αστέγους, αρρώστους, άτομα με χρόνιες παθήσεις και τους προσέφερα μία αξιοπρεπή ζωή και σεβασμό.

Καθώς, λοιπόν, τα παιδιά μου θα ξοδεύουν περισσότερο χρόνο με τους δασκάλους τους στο σχολείο και όχι στο σπίτι, εγώ θέλω να βοηθάω. Στις μέρες μας η κοινωνική εργασία και προσφορά έχει χαθεί και αυτό είναι που θέλω να διορθώσω!

Πέραν, φυσικά, του αλτρουϊστικού μου σκοπού σκέφτομαι και τον 50χρονο εαυτό μου. Όταν τα παιδιά μου φύγουν από την “φωλιά” μας, νομίζω δεν θα μπορώ να θυμηθώ ποια ήμουν. Νομίζω θα έχω χαθεί για πάντα!

Τρεις από τις πιο αγαπημένες μου φίλες είναι εργαζόμενες μαμάδες. Γύρισαν στη δουλειά τους μετά την άδεια τοκετού – λοχείας και μοιάζουν να ξέρουν ακριβώς τι θέλουν και τι χρειάζονται!

Έμειναν σε επαφή με τον προηγούμενο εαυτό τους. Εγώ όχι. Βούτηξα από την εργασία κατευθείαν στην μητρότητα!

Όταν παρατηρώ τις φίλες μου, βλέπω, ότι ισορροπούν μεταξύ μαμάς και δουλειάς με ακρίβεια και αυτοπεποίθηση. Όταν, όμως, βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη βλέπω μια εξουθενωμένη μαμά με μαύρα και μουντά μάτια από την κούραση.

Πού είναι η λάμψη της; Πού είναι η σπίθα της; Κρύβεται. Κρύβεται κάτω από τον φόβο!

Είναι ταμπού να παραδεχθείς, ότι μετάνιωσες! Αλλά μετάνιωσα. Μετάνιωσα που δεν κράτησα καμία επαφή με τον εργασιακό μου χώρο. Αν το είχα κάνει δεν θα ήμουν τώρα τόσο τρομοκρατημένη!

Το ξέρω, επειδή και πριν γίνω μαμά, φοβόμουν. Φοβόμουν και ένιωθα νευρική για τη νέα μου ταυτότητα ως μαμά. Κι όμως το έκανα! Το κάνω! Είμαι μαμά τριών παιδιών κάθε μέρα.

Το ότι αντιμετώπισα τους φόβους μου τότε, με οδήγησε στο να γίνω μαμά. Το να αντιμετωπίσω τους φόβους μου τώρα, θα με οδηγήσει σε νέες προκλήσεις! Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι θα πάψω να είμαι μαμά ή ότι θα πάψω να αγαπάω το ίδιο και περισσότερο την οικογένειά μου…»

πηγή: babble.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter