Αρχική InfoKids Υγεία Γιατί να πάει το παιδί στο ωδείο πριν τα 14

Γιατί να πάει το παιδί στο ωδείο πριν τα 14

Γιατί να πάει το παιδί στο ωδείο πριν τα 14

Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου πριν από τα 14 έτη της ζωής του παιδιού μπορεί να αυξήσει κατά 20% τη λειτουργία του εγκεφάλου στη μετέπειτα ζωή του, όπως αποκάλυψε πρόσφατα σημαντική μελέτη. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ηλικιωμένοι που είχαν ορισμένη μουσική εκπαίδευση στα νιάτα τους, μπορούσαν κατά 20% πιο γρήγορα να αναγνωρίσουν λεκτικούς ήχους από τους συνομηλίκους που δεν είχαν λάβει ανάλογη εκπαίδευση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Έρευνας Rotman στον Καναδά, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Neuroscience, αποκάλυψαν ότι η παρακολούθηση μαθημάτων για την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου πριν την ηλικία των 14 ετών και η συνεχής εξάσκηση για μια δεκαετία φαίνεται ότι βελτιώνουν τις βασικές περιοχές του εγκεφάλου που υποστηρίζουν την αναγνώριση της ομιλίας.

"Οι μουσικές δραστηριότητες αποτελούν μια ελκυστική μορφή γνωστικής κατάρτισης του εγκεφάλου και τώρα διαπιστώνουμε την ισχυρή απόδειξη της πλαστικότητας του εγκεφάλου από τη μουσική εκπαίδευση όχι μόνο σε νεότερους εγκεφάλους, αλλά και σε μεγαλύτερους σε ηλικία", αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας Gavin Bidelman και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μέμφις.

Με άλλα λόγια, τα τελευταία ευρήματα έρχονται να προστεθούν στις αυξανόμενες αποδείξεις ότι η μουσική εκπαίδευση δεν παρέχει μόνο στους νέους αναπτυσσόμενους εγκεφάλους μια γνωστική ώθηση, αλλά οι νευρικές βελτιώσεις εκτείνονται σε όλη τη διάρκεια της ζωής, όταν ο εγκέφαλος αρχίζει να εξασθενεί και χρειάζεται επιπλέον υποστήριξη. Τα αποτελέσματα της έρευνας υπογραμμίζουν επίσης τη σημασία της μουσικής διδασκαλίας στα σχολεία και σε κέντρα αποκατάστασης για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter