Αρχική InfoKids Υγεία Γιατί πρέπει να γίνεται φθορίωση στα δόντια των παιδιών;

Γιατί πρέπει να γίνεται φθορίωση στα δόντια των παιδιών;

Γιατί πρέπει να γίνεται φθορίωση στα δόντια των παιδιών;

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται γιατί οι παιδοδοντίατροι επιμένουν να γίνεται φθορίωση στα δόντια των παιδιών. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το φθόριο ενσωματώνεται στην αδαμαντίνη (σμάλτο) των δοντιών, με αποτέλεσμα να την κάνει πιο ανθεκτική έναντι της τερηδόνας.

Εκτός από την τοπική εφαρμογή φθορίου στο ιατρείο («φθορίωση»), φθόριο λαμβάνεται καθημερινά, σε πολύ μικρότερες ποσότητες μέσω της φθοριούχου οδοντόκρεμας, αλλά και μέσω άλλων φθοριούχων σκευασμάτων όπως για παράδειγμα τα στοματικά διαλύματα ή ακόμη και κάποιες οδοντιατρικές τσίχλες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση του φθορίου συνεχίζεται και μετά τη χορήγησή του, όταν βρίσκεται ακόμη και σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις στο σάλιο. Συγκεκριμένα, εμποδίζει την αφαλάτωση της αδαμαντίνης από τα οξέα που παράγουν τα μικρόβια του σάλιου, ενώ ταυτόχρονα προάγει την επαναλάτωσή της, σε περίπτωση που έχουν ήδη ξεκινήσει "βλάβες" στα δόντια (αρχόμενη τερηδόνα). Τέλος, έχει βρεθεί ότι το φθόριο εμφανίζει και ήπια αντιμικροβιακή δράση έναντι των μικροβίων που προκαλούν τη δημιουργία τερηδόνας στα δόντια.

Τόνια Μόρφη

Παιδοδοντίατρος


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter