Γιατί πρέπει να προσέχουμε πολύ όταν παρκάρουμε δίπλα σε θέσεις αναπήρων

Είναι, νομίζω, κάτι παραπάνω από προφανές το γιατί δεν πρέπει να παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας σε θέσεις αναπήρων. Δείχνει σεβασμό και κατανόηση στην δυσκολία του άλλου.

Ξέρατε, όμως, γιατί πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα όταν παρκάρουμε ακόμα και δίπλα σε αυτές τις θέσεις;

Θα έχετε φυσικά παρατηρήσει, ότι οι περισσότερες θέσεις που προορίζονται για άτομα με αναπηρίες έχουν δίπλα τους ένα κενό ή είναι μεγαλύτερες των άλλων. Αυτό δεν συμβαίνει για να αδικηθούμε οι υπόλοιποι, αλλά για τη διευκόλυνση των ατόμων που θα χρησιμοποιήσουν το πάρκινγκ.

Η παρακάτω φωτογραφία θα σας δώσει αμέσως να καταλάβετε το γιατί και θα σας κάνει να σκεφτείτε πολύ προσεκτικά την επόμενη φορά που θα παρκάρετε ή θα «κλείσετε» μια θέση αναπήρων.

Πρόκειται για ένα post που ανήρτησε ένας αστυνομικός, το οποίο έγινε αμέσως viral και κέρδισε χιλιάδες σχόλια και likes. Ο Zack Goins, λοιπόν, στην διάρκεια της υπηρεσίας του ήρθε αντιμέτωπος με μια εικόνα… απαράδεκτη!

Έγραψε, λοιπόν, στο post του: «Για όλους όσοι με ρωτάνε γιατί παίρνουν κλίσεις, αφού δεν έχουν παρκάρει σε θέση αναπήρων. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ»

Και σε συνέντευξή του είπε: «Γράφω κλίσεις και δίνω πρόστιμα για αυτή την παράβαση –δυστυχώς– αρκετά συχνά. Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι αυτή η φωτογραφία δείχνει ακριβώς τον λόγο που το κάνω!»

Η φωτογραφία δείχνει ένα παιδάκι σε καροτσάκι το οποίο δεν μπορεί να μπει στο αυτοκίνητο, επειδή απλώς ένα άλλο αμάξι έχει παρκάρει πάνω στην απαγορευτική γραμμή, έχει – δηλαδή – ξεπεράσει τα όρια.

Δείτε την φωτογραφία και πείτε μας στα σχόλια τη γνώμη σας για το θέμα: