Γιατί πρέπει να σταματήσουν οι φάρσες για τις εγκυμοσύνες την Πρωταπριλιά: Το post μιας μαμάς που ραγίζει καρδιές

Είθισται κάθε Πρωταπριλιά να κάνουμε αστεία και φάρσες. Σε όλους και για όλα. Γονείς, αφεντικά, συγγενείς, φίλοι δεν γλιτώνουν από τα πειράγματα μας.

Οι φάρσες αυτές πολλές φορές μπορεί να γίνουν υπερβολικές και να ενοχλήσουν ή να είναι πολύ αστείες και να προκαλούν πολύ γέλιο.

Υπάρχουν όμως και τα γεγονότα που το χιούμορ δεν έχει καμία θέση. Οι αποβολές και οι ψεύτικες εγκυμοσύνες είναι δύο από αυτά.

Πριν μερικά χρόνια μία κοπέλα, που προσπαθούσε πολύ να αποκτήσει παιδί, θέλησε να περάσει ένα μήνυμα για αυτά τα αστεία και τις φάρσες την Ημέρα της Πρωταπριλιάς, μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook.

Στο κείμενό της η Kayla Lee Welch είχε εξηγήσει γιατί τα αστεία τύπου «Είμαι έγκυος!» ή «Έχασα το μωρό» δεν είναι… αστεία. «Παρακαλώ πολύ σκεφτείτε δύο φορές πριν μιλήσετε ή ανεβάσετε στα social το αστείο για την εγκυμοσύνη σας. Αυτό που μοιάζει “πλάκα” στα μάτια σας για ένα λεπτό, μπορεί να συντρίψει τον άλλο για πάντα!».

Διαβάστε τι έγραφε ακριβώς το κείμενό της τον Μάρτιο του 2017

«Να γιατί το Πρωταπριλιάτικο αστείο σου δεν είναι αστείο. Να γιατί δεν είναι αστείο να λες ψέματα και να παίζεις με την εγκυμοσύνη. Να πώς είναι μια αποβολή.

Πριν από μια εβδομάδα άρχισα να έχω σταγόνες (σσ. αίμα). Έπεισα τον εαυτό μου ότι ήταν φυσιολογικό επειδή το έκανα με τον Keegan. Δεν ήταν.

Προσπαθώ να μην ξαπλώνω, γιατί μόλις είμαι μόνη στο κρεβάτι με τρώνε οι σκέψεις. Ο εγκέφαλός μου δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται το μόνο πράγμα που μου σπαράζει την καρδιά. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κλαίω. Σκεφτείτε δύο φορές προτού δημοσιεύσετε ένα τέτοιο αστείο. Επειδή αυτό που είναι αστείο για εσάς για μερικά δευτερόλεπτα, μπορεί να συνθλίψει την καρδιά κάποιου άλλου για μια αιωνιότητα».

Δείτε την αρχική ανάρτηση

Η ευχάριστη εξέλιξη

Μετά από μερικές ακόμα αποτυχημένες εγκυμοσύνες, η νεαρή κοπέλα γιορτάζει φέτος την Πρωταπριλιά και όλες τις ημέρες μαζί με τον ενός έτους γιο της, αφήνοντας πίσω της όλη την ταλαιπωρία.

Όπως, όμως, αναφέρει συχνά στο προφίλ της στο Facebook «ο πόνος της απώλειας ενός μωρού – ακόμα και αν δεν το έχεις δει ή νιώσει – είναι πολύ μεγάλος και δεν ξεχνιέται…».