Αρχική Γωνιά του Μαθητή Γιατί στα σχολεία της Αγγλίας αντικαθιστούν τα αναλογικά ρολόγια με ψηφιακά;

Γιατί στα σχολεία της Αγγλίας αντικαθιστούν τα αναλογικά ρολόγια με ψηφιακά;

Γιατί στα σχολεία της Αγγλίας αντικαθιστούν τα αναλογικά ρολόγια με ψηφιακά;

Το να μάθει ένα παιδί να λέει την ώρα αποτελεί ένα ακόμα στάδιο στην ανάπτυξή του, από το οποίο έχουμε περάσει όλοι. Και παρόλο που ακόμα και σήμερα, τα παιδιά μαθαίνουν την ώρα σε αναλογικά ρολόγια, γεγονός είναι, ότι έχοντας συνηθίσει τα ψηφιακά σε κινητά και tablets, δυσκολεύονται τρομερά!

Δεν είναι παράλογο –κοιτάξτε γύρω σας: Στον φούρνο μικροκυμάτων, στην οθόνη της τηλεόρασης, του tablet, του κινητού, ακόμα και του αυτοκινήτου, όλα τα ρολόγια είναι ψηφιακά. Έτσι, τα παιδιά σχεδόν ποτέ δεν έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε ένα αναλογικό ρολόι, γιατί απλά δεν το βλέπουν πια. Και δεν φταίνε εκείνα γι’αυτό.

Όσο ο κόσμος μας αλλάζει, για να μπορέσουμε να τον ακολουθήσουμε, οφείλουμε να αλλάζουμε και εμείς.

Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτηκαν και ορισμένα σχολεία στην Αγγλία που πρόσφατα αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τα αναλογικά ρολόγια στους διαδρόμους και στις αίθουσες με ψηφιακά, ώστε οι μαθητές να μπορούν πιο εύκολα να καταλάβουν τι ώρα είναι και είτε να μην αργούν στα μαθήματά τους είτε να ξέρουν πόσος χρόνος τους απομένει, όταν γράφουν ένα διαγώνισμα.

«Τα σχολεία της χώρας θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν ώστε τα παιδιά να μην στρεσάρονται την ώρα των διαγωνισμάτων. Είναι πολύ πιο εύκολο για τους μαθητές να πουν την ώρα σε ένα ψηφιακό ρολόι και να μην μπερδευτούν –κάτι που μπορεί να τους κοστίσει σημαντικό χρόνο», είπε ο Malcolm Trobe, πρόεδρος του Σωματείου Σχολικών Μονάδων της Μ. Βρετανίας

Δεν είναι, όμως, μόνο τα παιδιά στην Αγγλία που δυσκολεύονται να διαβάσουν την ώρα σε ένα αναλογικό ρολόι. Σε εκπομπή του, ο διάσημος Αμερικανός παρουσιαστής Jimmy Kimmel ζήτησε από δεκάδες παιδιά στην Αμερική να πουν την ώρα σε ένα αναλογικό ρολόι και σχεδόν κανένα δεν τα κατάφερε. Δείτε παρακάτω:

Είναι, λοιπόν, υποχρεωτικό τα παιδιά μας να μάθουν την ώρα σε αναλογικά ρολόγια; Ποια είναι η γνώμη σας;

πηγή-φωτο: hmcmagazine.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter