Αρχική InfoKids Υγεία Γιατί τρώει τα νύχια του το παιδί;

Γιατί τρώει τα νύχια του το παιδί;

Γιατί τρώει τα νύχια του το παιδί;

Η ονυχοφαγία θεωρείται ένα από τα χαρακτηριστικά του αγχώδους παιδιού. Μπορεί πράγματι, να εμφανίζεται ως μέρος κάποιας συναισθηματικής διαταραχής αλλά δεν συνεπάγεται απαραίτητα σοβαρές επιπτώσεις.

Σε μια έρευνα με 4.587 μαθητές στο Σικάγο διαπιστώθηκε ότι τα δύο τρίτα μιας ομάδας αγοριών από 8 ως 11 χρονών έτρωγαν τα νύχια τους.  Η αναλογία για τα κορίτσια ήταν λίγο μικρότερη. Υπάρχουν επίσης μελέτες σε τυχαία δείγματα στη Βρετανία που δείχνουν υψηλά ποσοστά ονυχοφαγίας. Σε ένα δείγμα 239 παιδιών νηπιαγωγείουδιαπιστώθηκε ότι κάθε παιδί παρουσίαζε (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δασκάλου) δύο ή περισσότερα συμπτώματα – «συνήθειες» εσωτερικής έντασης. Ο μέσος όρος ξεπερνά τα τρία συμπτώματα για κάθε παιδί.
Οι ψυχολόγοι Lapouse και Mont σε μια μελέτη τους με ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 482 φυσιολογικών παιδιών (που δεν είχαν δηλαδή δοσοληψίες με ψυχολόγους – ψυχιάτρους) ηλικίας 6 ως 12 ετών διαπίστωσαν υψηλό ποσοστό προβλημάτων έντασης. Η συχνότητα για κάποια από τα προβλήματα αυτά ήταν:  43% ανησυχίες και φόβοι, 17% ενούρηση, 28% νυχτερινοί εφιάλτες, 20% ανορεξία, 16% βουλιμία, 11% ξεσπάσματα οργής τουλάχιστον μια φορά την ημέρα (ενώ στα ξεσπάσματα οργής μια φορά το μην το ποσοστό εκτοξεύεται στα 80%), 49% υπερκινητικότητα, 30% υπερδιέγερση, 4% τραυλισμός, 12% κάποιο τικ, 27% ονυχοφαγία (2% συνεχώς), 11% πιπίλισμα – μάσημα χειλιών ή δάγκωμα τοιχώματος στόματος κ.ο.κ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter