Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες "Γιατί βάζω την γυναίκα μου πριν τα παιδιά μου" - H εξομολόγηση ενός μπαμπά

"Γιατί βάζω την γυναίκα μου πριν τα παιδιά μου" - H εξομολόγηση ενός μπαμπά

"Γιατί βάζω την γυναίκα μου πριν τα παιδιά μου" - H εξομολόγηση ενός μπαμπά

Πόσες φορές έχετε παραπονεθεί, επειδή η σύζυγος σας υπολογίζει περισσότερο τα παιδιά σας από εσάς; Και πόσες φορές από τότε που γίνατε γονείς έχετε σκεφτεί, ότι απομακρυνθήκατε λόγω παιδιών;

Όλα τα ζευγάρια περνούν αυτήν την φάση, ο Mike Berry, όμως, έχει καταφέρει η σχέση του με τη σύζυγό του να μην επηρεαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό μετά τον ερχομό των παιδιών τους και παρουσιάζει στο babble.com το πώς τα κατάφερε.

«Είναι 9:00 το βράδυ και ήδη έχω αρχίσει να τσακώνομαι με τις έφηβες κόρες μου για την ώρα του ύπνου. Παραπονιούνται, επειδή δεν είναι πια μικρά παιδιά και τους εξηγώ, ότι το πρόγραμμα του σπιτιού είναι αυτό! Δεν θέλουν να κοιμηθούν και τους θυμίζω ότι αυτή η ώρα ανήκει στην μητέρα τους και σε εμένα.

“Χρειαζόμαστε λίγη ώρα μόνοι μας”, τονίζω, συχνά και εκείνες στρέφουν το βλέμμα αλλού και πηγαίνουν στο δωμάτιό τους. Και να σας είμαι και ειλικρινής, έχουμε αυτόν τον κανόνα από τότε που θυμάμαι. Είμαστε γονείς εδώ και 15 χρόνια περίπου και ποτέ δεν αφήσαμε μία μέρα να περάσει χωρίς χρόνο για εμάς. Τα παιδιά μας τραβούν πολλή από την ενέργειά μας και το αγαπάμε πάρα πολύ αυτό, όπως, φυσικά, και εκείνα. Τους αφιερώνουμε χρόνο, αλλά για να έρθουν στην ζωή εμείς δεσμευτήκαμε πολλά χρόνια πριν.

Υπάρχουμε, λοιπόν, ακόμα. Αυτό το "εμείς" δεν χάθηκε. Η σχέση μας είναι ακόμα ζωντανή και μας χρειάζεται. Και ξέρετε γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό;

Σας παρουσιάζω μερικούς, μόνο, από τους βασικούς λόγους:

Ένας υγιής γάμος είναι ο βασικός λίθος μιας υγιούς οικογένειας

Όχι το κέντρο της οικογένειάς σας δεν είναι τα παιδιά. Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της, αλλά δεν είναι το κομμάτι που την κρατά ενωμένη. Εσείς και η σύζυγός σας είστε το κέντρο της οικογένειας. Είναι ευθύνη σας να οδηγήσετε σωστά την οικογένειά σας. Τα παιδιά έχουν εσάς ως παράδειγμα και πρότυπο στην ζωή τους. Εσείς τους δίνετε κατευθύνσεις…

Πριν από εκείνα, ήταν το “εμείς”

Πριν έρθουν τα παιδιά σας στον κόσμο, ήσασταν εσείς. Ερωτευτήκατε, αγαπηθήκατε, μείνατε μαζί και τελικά αποφασίσατε να δημιουργήσετε μια μεγαλύτερη οικογένεια. Ήσασταν η αρχή και τώρα εκείνα γεμίζουν την ζωή σας και εσείς πρέπει να προστατεύσετε αυτόν τον ιερό δεσμό που έχετε για το καλό της οικογένειας.

Μετά από εκείνα, θα είναι πάλι το “εμείς”

Τα παιδιά σας κάποια στιγμή θα φύγουν από το σπίτι, σωστά; Θα κάνουν τις δικές τους επιλογές, τις δικές τους οικογένειες. Όταν αυτό συμβεί θα μείνετε και πάλι εσείς. Εσείς οι δύο που τα ξεκινήσατε όλα. Καλό είναι εκείνη τη στιγμή η σχέση σας να είναι υγιής, να μπορείτε με τον άλλον να επικοινωνείτε, να συμβιώνετε. Για να συμβεί αυτό πρέπει να φροντίζετε τη σχέση σας από τώρα.

Το μέλλον τους ξεκινά από εμάς

Όπως ήδη ειπώθηκε το παράδειγμα των παιδιών είναι οι γονείς. Τα παιδιά παρακολουθούν κάθε κίνηση των γονιών και, προσωπικά, θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σε ένα υγιές περιβάλλον με πρότυπο μια σωστή και υγιή σχέση.

Και στο τέλος της ημέρας αυτό είναι που πρέπει να βλέπουν τα παιδιά σας. Σας χρειάζονται και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αλλά έρχονται μετά τη σύζυγό σας. Όχι ασχολίες, χόμπι, φιλίες, δουλειές. Εκείνα, τα παιδιά σας!

Μην ξεχνάτε, όμως, να φροντίζετε τον γάμο σας. Όταν τα παιδιά σας δουν να αγαπάτε την μητέρα τους θα την αγαπήσουν και αυτά. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους…»


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter