Αρχική Εκδηλώσεις Γιορτάζουμε ανακυκλώνοντας στο καρναβάλι Λεμεσού (26/2)

Γιορτάζουμε ανακυκλώνοντας στο καρναβάλι Λεμεσού (26/2)

Γιορτάζουμε ανακυκλώνοντας στο καρναβάλι Λεμεσού (26/2)

Το «Let’s Do It! Cyprus» είναι μέρος της παγκόσμιας δράσης «Let’s Do It! World», που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Είναι η μεγαλύτερη εθελοντική κίνηση πολιτών που έχει οργανωθεί ποτέ. Η ιδέα για αυτήν την κινητοποίηση γεννήθηκε το 2008, στην Εσθονία. Σήμερα, στο «Let’s Do It World!» συμμετέχουν 113 χώρες, ανάμεσά τους και η Κύπρος.

Η εκστρατεία «Let’s Do It Cyprus – καθαρίΖΩ την Κύπρο» αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική δράση που πραγματοποιείται στο νησί μας. Τον Απρίλιο 2016 συμμετείχαν στην εκστρατεία 15000 εθελοντές, ενώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εκστρατειών, περισσότερα από 40000 άτομα έχουν καθαρίσει το νησί από 200 τόνους σκουπιδία.

Στα πλαίσια της εκστρατείας «Let’s do it Cyprus - KαθαρίΖΩ την Κύπρο», η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Ιωάννας Παναγιώτου στις 2 Απριλίου 2017, έχει οργανωθεί ομάδα εθελοντών για μάζεμα των ανακυκλώσιμων υλικών που θα αφήσουν πίσω τους οι χιλιάδες επισκέπτες και καρναβαλιστές κατά τη διάρκεια της μεγάλης καρναβαλίστικης παρέλασης στις 26 Φεβρουαρίου , στη Λεμεσό.

Οι εθελοντές προέρχονται από οργανωμένα σύνολα, όπως οι Φίλοι της Γης, η Πράσινη Λεμεσός, ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού, το Δίκτυο Εθελοντών Together, η Νεολαία Οικολόγων (ΝΕ.ΟΙ.) κ.ά., ενώ την εκστρατεία θα στηρίξουν η GreenDot Cyprus και το CansForKids, που θα συλλέξουν από συγκεκριμένα σημεία τα πλαστικά και τα τενεκεδάκια.

Σύμφωνα με το πλάνο που έχει σχεδιαστεί, οι εθελοντές θα παραταχθούν πίσω από το τελευταίο άρμα της παρέλασης και θα μαζεύουν τα ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί).

Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και όλων των Τοπικών Αρχών, ώστε μετά από το τέλος της κάθε γιορτής (καρναβάλι, Καθαρά Δευτέρα, παρελάσεις κλπ) οι πόλεις, οι κοινότητες και η ύπαιθρος να διατηρούνται καθαρά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.