Γνωρίστε τον 7χρονο που είναι αλλεργικός στον… χειμώνα!

Αμέτρητες είναι οι αλλεργίες από τις οποίες μπορεί να υποφέρει κανείς, ενώ κάποιες από αυτές μπορεί να είναι και εξαιρετικά σπάνιες. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαμε ακούσει, ότι ένα παιδί μπορεί να είναι αλλεργικό στον… χειμώνα!

Ο λόγος για τον 7χρονο Tommy Leitch, ο οποίος όταν ξεκινά ο χειμώνας στο Amersham της Μ. Βρετανίας, χρειάζεται να νοσηλευτεί για να αντιμετωπίσει τις σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις που ξεσπούν με τα πρώτα κρύα.

Το παιδί χρειάστηκε να επισκέπτεται το νοσοκομείο κάθε μήνα, τον περσινό χειμώνα, επειδή έκανε εμετούς, δυσκολευόταν να αναπνεύσει και εμφάνιζε αλλεργικά εξανθήματα από την κορυφή ως τα νύχια αν τύχαινε να κρυώνει πολύ.

Το αγόρι υποφέρει από σοβαρή κνίδωση και αγγειοοίδημα, καταστάσεις που προκαλούν εξάνθημα και πρήξιμο κάτω από το δέρμα.

Η μητέρα του, Abigail McDonald, 26 ετών, λέει, ότι δεν μπορεί ούτε το παιδί της να αγκαλιάσει και να τον τυλίξει με πολλά ρούχα για να μην κρυώνει, γιατί η αλλεργία του γίνεται χειρότερη από την υπερβολική ζέστη.

Ανησυχεί, λοιπόν, διαρκώς για τη ζωή του γιου της, επειδή χρειάζεται φάρμακα άμεσα όταν εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα. «Πρόκειται για μια τραγική κατάσταση που με κάνει διαρκώς να πανικοβάλλομαι καθώς μπορεί να απειλήσει και τη ζωή του. Μου σπαράζει την καρδιά να βλέπω το παιδί μου με τη μάσκα οξυγόνου και με καλώδια να κρέμονται γύρω του. Όμως είναι τόσο γενναίος!», λέει η ίδια.

Η κ. McDonald παρατήρησε τα πρώτα συμπτώματα της αλλεργίας στο κεφάλι του Tommy, όταν ο ίδιος ήταν 5 ετών. «Στην αρχή σκέφτηκα, ότι ήταν κάποια λοίμωξη, όμως το επόμενο πρωί είχαν γεμίσει όλο του το σώμα, ενώ παραπονιόταν για πόνους στο στήθος και το στομάχι.»

Άμεσα τον μεταφέραμε στο νοσοκομείο, όπου του δόθηκαν αντιισταμινικά και έκανε ένεση αδρεναλίνης, ενώ ένας δερματολόγος μας είπε για τη διάγνωση: κνίδωση και αγγειοοίδημα.

Η κνίδωση επηρεάζει περίπου έναν στους πέντε ανθρώπους κάποια στιγμή στη ζωή τους, σύμφωνα με τον Βρετανικό Οργανισμό Δερματολογίας. Τις περισσότερες φορές η αιτιολογία είναι άγνωστη, όμως μπορεί να ενεργοποιείται με το κρύο, τη ζέστη, την πίεση στο δέρμα, τον ήλιο ή ακόμα και το νερό.

Η αντίδραση στο κρύο πάντως είναι εξαιρετικά σπάνια και οι ασθενείς χρειάζεται να μεταβαίνουν στα επείγοντα με τα πρώτα συμπτώματα. Αφού λάβουν την απαραίτητη αγωγή, τα άτομα πρέπει να παραμείνουν σε θερμοκρασία 20 βαθμών, για να προστατευτούν μέχρι τα συμπτώματα να υποχωρήσουν. Στη συνέχεια πρέπει να προσαρμόζεται το ντύσιμό τους ανάλογα.

Πηγή: dailymail.co.uk