Γνωρίστε τον 9χρονο που ετοιμάζεται να αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο εννέα μήνες αφού το ξεκίνησε

laurent

Ένα 9χρονο αγόρι που πρόκειται να γίνει ο νεότερος άνθρωπος που απέκτησε πτυχίο Πανεπιστημίου, δέχεται χιλιάδες προτάσεις από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα για να φοιτήσει εκεί.

Ο Laurent Simons, ο οποίος σπουδάζει ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Αϊτχόφεν, θα αποφοιτήσει το Δεκέμβριο – εννέα μήνες αφότου ξεκίνησε να σπουδάζει! – και θα συνεχίσει με διδακτορικό στον ίδιο τομέα.

laurent1

Ο Laurent, θα γίνει έτσι ο νεότερος άνθρωπος που πήρε πτυχίο. Την πρώτη θέση μέχρι σήμερα κατέχει ο Michael Kearney, ο οποίος πήρε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα σε ηλικία 10 ετών.

Το μικρό αγόρι έχει δείκτη IQ 145 και κατάφερε σε ηλικία 8 ετών να αποφοιτήσει από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι γονείς του, γιατροί και οι δύο στο επάγγελμα, δεν μπορούν να εξηγήσουν το «χάρισμα» του παιδιού τους.

«Μας είπαν πως είναι σαν σφουγγάρι», λένε οι  Lydia και Alexander Simons. Οι ίδιοι θεώρησαν πως οι παππούδες του παιδιού υπερέβαλλαν όταν είπαν πως το παιδί είναι χαρισματικό, αλλά σύντομα οι δάσκαλοί του συμφώνησαν, καθώς παρατήρησαν κάτι πολύ ξεχωριστό πάνω του.

laurent2
O Laurent και οι γονείς του

Ο πατέρας του δήλωσε πως ο Laurent δυσκολευόταν όταν ήταν μικρότερος να παίζει με άλλα παιδιά και πως δεν έδειξε ποτέ κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα παιχνίδια.

Για να εξακριβώσουν τις δυνατότητες του, έκαναν πολλά tests μέσω των οποίοων οι υποψίες των παππούδων εξακριβώθηκαν.

Ο Laurent, που γεννήθηκε στο Βέλγιο, έχει χαρακτηριστεί παιδί ιδιοφυΐα και πολλοί τον συγκρίνουν με τον Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ.

Ο Laurent και οι παππούδες του

Τα μελλοντικά του σχέδια

Οι καθηγητές και οι δάσκαλοί του, μάλιστα, τον προτρέπουν να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ παραδέχονται ότι είναι 3 φορές πιο έξυπνος από τον πιο έξυπνο μαθητή τους.

Ο ίδιος ο Laurent, πάντως, απολαμβάνει τα Μαθηματικά και τη Φυσική, ενώ ευελπιστεί στο μέλλον να μπορέσει να αναπτύξει τεχνητά όργανα.

laurent3

Παρόλο που καταφέρνει να μαθαίνει πιο γρήγορα από οποιονδήποτε, οι γονείς του είναι πολύ προσεκτικοί και τον αφήνουν να διασκεδάζει. «Δεν θέλουμε να γίνει πολύ σοβαρός. Κάνει ό,τι θέλει. Πρέπει να βρίσκουμε μια ισορροπία ανάμεσα στο ότι είναι παιδί και στα ταλέντα του», λένε.

«Αν αποφάσιζε αύριο να γίνει ξυλουργός, αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα για εμάς, αρκεί να είναι ευτυχισμένος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του.