Αρχική Σχολή Γονέων Γονείς, αυτά είναι τα 5 τραύματα της παιδικής ηλικίας που στιγματίζουν μια για πάντα τις αθώες ψυχές

Γονείς, αυτά είναι τα 5 τραύματα της παιδικής ηλικίας που στιγματίζουν μια για πάντα τις αθώες ψυχές

Γονείς, αυτά είναι τα 5 τραύματα της παιδικής ηλικίας που στιγματίζουν μια για πάντα τις αθώες ψυχές

Τα ψυχικά τραύματα είναι επώδυνες εμπειρίες της παιδικής ηλικίας που διαμορφώνουν την προσωπικότητα των ενηλίκων, ποιοι είμαστε και πώς αντιμετωπίζουμε τις αντιξοότητες. Θα πρέπει να αντιληφθούμε ποια είναι αυτά και να πάψουμε να τα καλύπτουμε. Το ψυχικό τραύμα της παιδικής ηλικίας αλλοιώνει τον εσωτερικό ψυχικό κόσμο του παιδιού και συχνά επαναλαμβάνεται  στην ενήλικη ζωή, ακόμα και εάν το άτομο συνειδητά επιδιώκει να το αποφύγει.

Η Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου, παιδίατρος, μάς παρουσιάζει τα 5 τραύματα της παιδικής ηλικίας που στιγματίζουν μια για πάντα τις ψυχές των παιδιών και τα οποία οι γονείς ΔΕΝ πρέπει ποτέ να ασκήσουν στα παιδιά τους.

1. Εγκατάλειψη

Όταν οι γονείς αφήνουν τα παιδιά μόνα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτά κυριεύονται από αβεβαιότητα και γίνονται μελαγχολικά.

2. Βία

Παιδιά τα οποία στο οικογενειακό περιβάλλον βιώνουν σωματική ή λεκτική βία συχνά εξελίσσονται σε ενήλικες επιθετικούς που με δυσκολία ελέγχουν τα συναισθήματά τους.

3. Αδικία

Όταν οι γονείς διαχωρίζουν τα αδέλφια, στα παιδιά δημιουργείται η εντύπωση ότι δεν αξίζουν την προσοχή. Θα γίνπουν τελειομανή, απαισιόδοξα και με έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στους άλλους.

4. Προδοσία

Όταν δεν πραγματοποιούνται οι υποσχέσεις, τα παιδιά αναπτύσσουν συναισθήματα φόωου, ανασφάλειας και καχυποψίας.

5. Εξευτελισμός

Παιδιά τα οποία δέχονται bullying και υποτιμούνται συνέχεια οι δυνατότητές τους, θα εξελιχθούν σε ενήλικες εσωστρεφείς και χαμηλής αυτοπεποίθησης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter