Γονείς καταδικάστηκαν σε 5 χρόνια φυλάκιση επειδή δεν πήγαν το παιδί τους στο γιατρό

Ένα ζευγάρι από τον Καναδά κρίθηκε ένοχο για παραμέληση ανηλίκου, όταν ο 19 μηνών γιος τους πέθανε μετά από βακτηριακή Μηνιγγίτιδα!

Ο θάνατος του μωρού επήλθε το 2012 και οι γονείς καταδικάστηκαν σε 5 χρόνια φυλάκιση λίγα χρόνια μετά το θλιβερό συμβάν.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μηνιγγίτιδας που τιμάται κάθε χρόνο στις 24 Απριλίου, σας παρουσιάζουμε την ιστορία τους, για να τονίσουμε ξανά πόσο σημαντικό είναι να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας.

Τον Μάρτιο του 2012 ο μικρός Ezekiel αρρώστησε. Ο David και η Collet Stephan, οι γονείς του, δεν πιστεύουν πολύ στις θεωρίες της Δυτικής Ιατρικής και στον εμβολιασμό για αυτό και αποφάσισαν να μην ζητήσουν τη γνώμη κάποιου γιατρού ή να επισκεφθούν κάποιο νοσοκομείο για βοήθεια.

Αντίθετα, προτίμησαν να προσφέρουν στο παιδί τους εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας.

Η θεραπεία που ακολούθησαν

Οι δύο αντιεμβολιαστές γονείς προσπάθησαν να βοηθήσουν το παιδί τους δίνοντάς του ένα μείγμα από μυλόξυδο, καυτερές πιπεριές, λιωμένα κρεμμύδια, πιπερόριζα, σιρόπι σφενδάμου και χρένο ως φάρμακο.

Το μωρό ήταν άρρωστο για 14 ολόκληρες ημέρες. Όλο αυτό το διάστημα οι γονείς του θεωρούσαν ότι περνά απλώς μια γρίπη και μόνον όταν αυτό σταμάτησε να αναπνέει κάλεσαν ασθενοφόρο.

Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου νοσηλεύτηκε για 5 ολόκληρες μέρες, μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι γονείς κατηγορήθηκαν για αμέλεια ανηλίκου, αφού δεν προσέφεραν στο παιδί τους τα απαραίτητα για την θεραπεία του και κρίθηκαν ένοχοι. Θα εκτίσουν συνολικά 5 χρόνια στη φυλακή. Οι ίδιοι ισχυρίζονταν ότι δεν είχαν κατανοήσει πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση της υγείας του μωρού τους…