Αρχική InfoKids Υγεία Γονείς, μην αμελείτε τον εμβολιασμό των παιδιών σας

Γονείς, μην αμελείτε τον εμβολιασμό των παιδιών σας

Γονείς, μην αμελείτε τον εμβολιασμό των παιδιών σας

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας με αφορμή την ενώπιόν της συζήτηση του θέματος με τίτλο «Η ανάγκη ενημέρωσης και λήψης απόφασης για εμβολιασμό των παιδιών και οι πιθανοί κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την τάση των νέων γονιών να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους», η οποία έλαβε χώρα στις 28 Σεπτεμβρίου 2017, τονίζει τη χρησιμότητα και την αξία του εμβολιασμού των παιδιών τόσο για τη δική τους υγεία όσο και για τη δημόσια υγεία, την οποία όλοι οι πολίτες οφείλουμε να περιφρουρούμε.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης αυτής η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας ενημερώθηκε από το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Υγείας ότι, παρόλο που στην Κύπρο τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών είναι πολύ υψηλά, ωστόσο παρατηρείται η τάση αντιεμβολιασμού από μερίδα γονέων, οι οποίοι λαμβάνουν λανθασμένη πληροφόρηση με επιχειρήματα που στερούνται επιστημονικής βάσης.

Η συζήτηση που διεξήχθη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας επικεντρώθηκε στον αρνητικό αντίκτυπο που έχει ο μη εμβολιασμός στην υγεία των παιδιών και στους κινδύνους που ελλοχεύουν από την άρνηση των γονέων να εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Ειδικότερα, ελλοχεύει ο κίνδυνος επανεμφάνισης νόσων που έχουν εξαφανισθεί πριν από πολλά χρόνια, όπως συνέβη στην Ελλάδα, στη Ρουμανία και στην Ιταλία με την επανεμφάνιση της επιδημίας της ιλαράς, η οποία συνδέθηκε με τη μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού στις χώρες αυτές.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, λαμβάνοντας υπόψη σχετική έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ανάγκη διεξαγωγής συστηματικής εκστρατείας πληροφόρησης και στην προσπάθειά της να συμβάλει στην επίλυση του όλου θέματος, καλεί τους γονείς όπως μεριμνούν για τον έγκαιρο εμβολιασμό των παιδιών τους και τους ενημερώνει συναφώς ότι οι εμβολιασμοί διενεργούνται δωρεάν από το κράτος σε κέντρα εμβολιασμού που είναι διάσπαρτα σε όλη την Κύπρο ακόμη και σε μικρές κοινότητες, καθώς επίσης τα παιδιά μπορούν να εμβολιάζονται στα ίδια τα σχολεία όπου φοιτούν.

Τέλος, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας καλεί το αρμόδιο Υπουργείο όπως προβεί σε ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη του εμβολιασμού και, παράλληλα, σε συνεργασία με όλους τους οργανωμένους φορείς και τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας μελετήσουν τη λήψη μέτρων προς την κατεύθυνση εξάλειψης του φαινομένου του αντιεμβολιασμού, με απώτερο στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter