Αρχική InfoKids Υγεία Γονείς, προσοχή! Καλπάζει η εποχική γρίπη στην Κύπρο - 65 κρούσματα ανά 24ωρο στα επείγοντα

Γονείς, προσοχή! Καλπάζει η εποχική γρίπη στην Κύπρο - 65 κρούσματα ανά 24ωρο στα επείγοντα

Γονείς, προσοχή! Καλπάζει η εποχική γρίπη στην Κύπρο - 65 κρούσματα ανά 24ωρο στα επείγοντα

Η εποχική γρίπη βρίσκεται σε έξαρση αυτό το διάστημα στην Κύπρο και όπως δήλωσε ο Αντρέας Ηλιάδης, Βοηθός Διευθυντή του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, κατά δεκάδες συρρέουν οι ασθενείς τις τελευταίες ημέρες στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών  λόγω ιώσεων. Μάλιστα ο κύριος Ηλιάδης δεν δίστασε να κάνει λόγο για 65 περιστατικά περίπου ανά 24ωρο ενώ εκτιμά ότι θα αυξηθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες.

Ποιο είναι το προφίλ των ασθενών που πλήττει η εποχική γρίπη

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, τα περιστατικά αυτά αφορούν κυρίως Ελληνοκυπρίους, ενώ ένα μικρό ποσοστό αφορά ξένους υπηκόους. Επισήμανε, παράλληλα, ότι από τα 65 περιστατικά που επισκέπτονται το ΤΑΕΠ ανά 24ωρο, τα δεκαπέντε αφορούν παιδιά μέχρι δέκα ετών, στα οποία τα συμπτώματα κορυφώνονται κυρίως το βράδυ. Επιπλέον, τονίζει ότι αν τα συμπτώματα επιμένουν πάνω από δύο 24ωρα, οι ασθενείς θα πρέπει να μεταβαίνουν άμεσα στον γιατρό.

Ποια είναι τα "ύποπτα" συμπτώματα

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Βοηθός Διευθυντής του ΤΑΕΠ είπε ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην κορύφωση της δραστηριότητας των ιώσεων, για να σημειώσει ότι πολλοί συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται με υψηλούς πυρετούς, μυαλγίες, αρθραλγίες, πονοκεφάλους, βήχα και καταρροή. Επίσης, ανέφερε ότι ορισμένα περιστατικά παρουσιάζουν επιπλοκές, όπως πνευμονία, ωτίτιδα ή αμυγδαλίτιδα. Ο κ. Ηλιάδης συστήνει στο κοινό όπως επισκέπτεται γιατρό σε περίπτωση που τα συμπτώματα επιμένουν, καθώς επίσης να αποφεύγει τις συνεστιάσεις σε χώρους με πολλά άτομα, γιατί όπως τόνισε, μια ίωση «μεταδίδεται πολύ εύκολα με το σάλιο».

Απαραίτητος ο εμβολιασμός

Η υπεύθυνη της Μονάδας Επιτήρησης Λοιμώξεων του Υπουργείου Υγείας και Αν. Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Μαρία Κολιού, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους και τα πρώτα περιστατικά γρίπης, ωστόσο, σημείωσε πως δεν έχει ενώπιον της ακόμα αριθμούς.

«Η γρίπη άργησε να έρθει στην Κύπρο. Ουσιαστικά την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου ξεκίνησε η εποχιακή έξαρση της γρίπης και τώρα βρισκόμαστε σε αύξηση. Είναι αναμενόμενο να περιμένουμε αυξητικά περιστατικά», είπε. Επιβεβαίωσε ότι οι ιώσεις του χειμώνα είναι αυξημένες, για να προσθέσει ότι πρόκειται για περιστατικά που ευτυχώς αντιμετωπίζονται.

Τέλος, επισήμανε την ανάγκη για εμβολιασμό κατά της γρίπης, ώστε να δημιουργηθεί μια ασπίδα μη εξάπλωσης στην πλατιά μάζα των πολιτών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter