Αρχική InfoKids Νέα Γονείς προσοχή! Μην αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν με αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια

Γονείς προσοχή! Μην αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν με αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια

Γονείς προσοχή! Μην αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν με αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες πουέχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για ΑσφάλειαΠροϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κυκλοφορήσει στηνΚοινοτική Αγορά τα πιο κάτω προϊόντα τα οποία θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους:

Κούκλα ονομασίας «Jiali Toys, Superjuguetes - Belinda Mermaid» με κωδικό Ref:55199 και Barcode 845285714478. Το προϊόν είναι Κινεζικής κατασκευής,
εντοπίστηκ ε στην αγορά της Ισπανίας και περιέχει την τοξική για την αναπαρ αγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστόμεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1%κατά βάρος.

Πλαστική παιδική τσαντούλα επωνυμίας «Fashion Girl», με barcode641216506 624 3. Το προϊόν είναι Κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγοράτης Φινλανδίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δι-ισοεννεϋλεστέρα (DINP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενοαπό τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.


Κούκλα ονομασίας «Beauty in marine trip» με κωδικό 02012G και Barcode7460801009245. Το προϊόν είναι Κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγοράτης Πολωνίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενοαπό τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

Μπρελόκ για κλειδιά με κρεμαστή φιγούρα επωνυμίας «Funko - Five nights  at Freddy's» με κωδικό 102231 και Barcode 849803088415. Το προϊόν είναιΚινεζικής  κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Σουηδίας και σε αυτόανιχνεύθηκε νικέλιο (ουσία η οποία είναι ισχυρός ευαισθητοποιητής και μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστοεπιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,5 µg / cm² / εβδομάδα.


Πλαστικό παιχνίδι με  όπλο και βέλη επωνυμίας «P.H. KRIS – TAEM - Supersoftbullet gun» με κωδικό 00-73101 και Barcode 5906160173101. Το προϊόν είναιΚινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Πολωνίας και περιέχει τιςτοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP),Φθαλικό διβουτύλεστερα (DBP) και φθαλικό δι-ισοβουτυλεστέρα (DΙΒΡ) σεποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο πουείναι 0,1% κατά βάρος.

Πλαστικό παιχνίδι με όπλο και βέλη επωνυμίας «Police Force Play set» με κωδικό1-17946-LT933-0808 και Barcode 4792860947026. Το προϊόν είναι Κινεζικής
κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Ουγγαρίας και περιέχει τις το ξικές γιατην αναπαραγωγή ουσίες Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP).

Πλαστικό παιχνίδι με όπλο και βέλη επωνυμίας «POLICE SOFT BULLET GUN»με κωδικό 008. Το προϊόν είναι Κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της
Ουγγαρίας  και περιέχει τις τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες Φθαλι κό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) και Φθαλικό διβουτύλεστερα (DBP) σε ποσοστόμεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1%κατά βάρος.

Πλαστικό παιχνίδι με όπλο και βέλη επωνυμίας «Shooting». Το προϊόν είναιΚινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Ουγγαρίας και περιέχει τις
τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστ έρα (DEHP) καιΦθαλικό διβουτύλεστερα (DBP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστοεπιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πλαστικό παιχνίδι με τόξο και βέλη επωνυμίας «Power Bow», κω δικ  ό TEM NO.:217 160; HOT SUPR FUNN και Barcode 9910302171609. Το προϊόν είναιΚινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Ουγγαρίας και περιέχει τιςτοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) καιΦθαλικό διβουτύλεστερα (DBP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστοεπιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

Περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω προϊόντα είναι καταχωρημένες στην ιστοσελίδα του RAPEX:http://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/

Το Τμήμα Επιθεώρησης Ε ργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση πουεντοπίσει τα πιο πάνω προϊόντα στην Κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τουςαρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στα τηλέφωνα 22405637,22405611 και 22405609.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter