Γονείς προσοχή! Τα μώρα -μέδουσες έχουν κατακλύσει τις παραλίες της Λεμεσού

Έντονη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ημέρες γύρω από τις παραλίες της Λεμεσού και την «επιδημία» εξανθημάτων με τα οποία γέμισαν όσοι παραθεριστές επέλεξαν να απολαύσουν το μπάνιο τους στην παραλία Ladys Miles.

Αυτές είναι οι σοκαριστικές φωτογραφίες

Μωρά μέδουσες έχουν κατακλύσει τις παραλίες της Λεμεσού

Το Τμήμα Αλιείας επιβεβαίωσει την ύπαρξη των μωρών μεδουσών στην περιοχή λόγω κυρίως των ρευμάτων. Το συγκεκριμένο είδος υπάρχει σε όλη τη Μεσόγειο και μπορεί εν δυνάμει να βρεθεί σε όλες τις παραλίες της Κύπρου. Πού θα εμφανιστεί όμως εξαρτάται από την κατεύθυνση των ρευμάτων. Ωστόσο, ότι εμφανίζεται στη θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι τυχαίο, θα μπορούσε να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε θάλασσα της Κύπρου.

Τι πρέπει να ξέρετε για να προφυλαχθείτε

Το συγκεκριμένο είδος μέδουσας, σύμφωνα με το Τμήμα Αλιείας, είναι πολύ μικρό, μόλις που γίνεται ορατό με γυμνό μάτι. Ο περιορισμός της κίνησης τους είναι ο λόγος που κινούνται μέσω των ρευμάτων. Μάλιστα, είναι πολύ σημαντικές για το οικοσύστημα, αφού είναι τροφή για τις χελώνες. Όσον αφορά στους κινδύνους για τον άνθρωπο δεν είναι κάτι ανησυχητικό, αφού τα συμπτώματα είναι μόνο τα εξανθήματα που προκαλούνται από την αλλεργική αντίδραση. Εντούτοις, καλούνται όσοι εμφανίζουν τα εξανθήματα να επισκέπτονται γιατρό.