Αρχική InfoBaby 0-12 μηνών Γονείς, τώρα υπάρχει ακόμα ένας λόγος για να αγκαλιάζετε τα μωρά σας!

Γονείς, τώρα υπάρχει ακόμα ένας λόγος για να αγκαλιάζετε τα μωρά σας!

Γονείς, τώρα υπάρχει ακόμα ένας λόγος για να αγκαλιάζετε τα μωρά σας!

Ανήκετε στους γονείς που αγκαλιάζουν διαρκώς τα παιδιά τους; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε μην σταματήσετε να το κάνετε ποτέ!

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η φυσική επαφή με τα μωρά μας είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζαμε.

Όσο περισσότερο αγκαλιάζετε ένα μωρό τόσο περισσότερο ο εγκέφαλός του μεγαλώνει, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Οχάιο. Η μελέτη εξέτασε το πώς ανταποκρίθηκαν 125 μωρά στην αγκαλιά και τη φυσική επαφή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι η αντίδραση των πρόωρων μωρών ήταν πιο αργή από εκείνη των μωρών που γεννήθηκαν την ημερομηνία που έπρεπε. Αυτό, όμως, που εντυπωσίασε ήταν η γρήγορη ανάπτυξη του εγκεφάλου των μωρών που βιώσαν περισσότερη φροντίδα από τους γονείς τους ή το προσωπικό του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει η Δρ. Nathalie Maitre, που συμμετείχε στην έρευνα, τα συμπεράσματα αυτά μας λένε, πως κάτι τόσο απλό όπως το να νανουρίζετε το μωρό στην αγκαλιά σας κάνει τεράστια διαφορά στο πώς ο εγκέφαλός του αναπτύσσεται.

«Μια θετική και υποστηρικτική επαφή (δέρμα με δέρμα) των μωρών με τους γονείς, βοηθά τα πρώτα να ανταποκριθούν στο άγγιγμα με τρόπο παρόμοιο με εκείνον που έκαναν μέσα στην μήτρα της μητέρας τους», τονίζει η Δρ. Nathalie Maitre.

Η επαφή και η τρυφερότητα είναι απαραίτητες, λοιπόν, για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Οπότε, αγκαλιάστε τα μωρά σας όσο περισσότερο μπορείτε, είναι για το καλό τους…

Πηγή: newsner.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter