Αρχική InfoKids Υγεία Γρίπη στην Κύπρο: Ποια είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στις παιδιατρικές κλινικές;

Γρίπη στην Κύπρο: Ποια είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στις παιδιατρικές κλινικές;

Γρίπη στην Κύπρο: Ποια είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στις παιδιατρικές κλινικές;

Μετά τον τραγικό χαμό του 20 μηνών μωρού που ξεψύχησε την περασμένη εβδομάδα στο Μακάρειο, αλλά και την δυσάρεστη είδηση ενός νέου κρούσματος γρίπης σε 2,5 ετών παιδί στη Λάρνακα, την περασμένη Παρασκευή, ακολούθησε ένα σαββατοκύριακο κατά το οποίο δεκάδες νέα περιστατικά γρίπης Α' έκαναν την εμφάνισή τους στα νοσοκομεία της Κύπρου.

Ανάμεσά τους και 7 παιδιά, όπως ανέφερε σήμερα το πρωί, μιλώντας στη Cyprus Times ο Διευθυντής του Παιδιατρικού Τμήματος του Μακάρειου Νοσοκομείου: «αυτή την στιγμή που μιλάμε νοσηλεύονται 7 συνολικά παιδιά στο παιδιατρικό τμήμα με Γρίπη Α’, ευτυχώς όμως σε ήπια μορφή».

Σύμφωνα με τον Δρ. Αβραάμ Ηλία, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας αφού και τα 7 περιστατικά είναι εκτός κινδύνου και τυγχάνουν της απαραίτητης φροντίδας και λαμβάνουν την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

Αναφορικά με το 2,5 ετών κοριτσάκι, το οποίο νοσηλεύεται στην εντατική από την περασμένη βδομάδα, η κατάστασή του σύμφωνα με τους γιατρούς είναι σταθερή και εκτός κινδύνου. Ωστόσο το παιδάκι αντιμετωπίζει νευρολογική βλάβη.

Επιπλέον, ένα 5χρονο αγοράκι που διασωληνώθηκε το περασμένο Σάββατο και από τότε νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου, δεν προσβλήθηκε από Γρίπη Α’, αλλά από πνευμονία, όπως δήλωσαν οι θεράποντες γιατροί του. Ωστόσο, προληπτικά, του χορηγείται η ενδεικνυόμενη φαρμακευτική αγωγή και για γρίπη Α’.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter