Αρχική InfoMommy Νέα Γυμναστήριο προσφέρει τμήματα ύπνου για κουρασμένους γονείς

Γυμναστήριο προσφέρει τμήματα ύπνου για κουρασμένους γονείς

Γυμναστήριο προσφέρει τμήματα ύπνου για κουρασμένους γονείς

Αν υπάρχει μια φράση που οι γονείς επαναλαμβάνουν καθημερινά είναι τo πόσο κουρασμένοι είναι –αν είστε γονείς το ξέρετε καλά! Την ανάγκη μας αυτή για ύπνο, την κατανόησε και ένα γυμναστήριο στη Μ. Βρετανία, το οποίο προσφέρει τμήματα ύπνου σε όσους ενδιαφέρονται να «δυναμώσουν» τις… «υπνικές» ικανότητές τους –το εν λόγω τμήμα, μάλιστα, δέχεται περισσότερες αιτήσεις ακόμα και από αυτά της yoga και του cross fit.

Ο λόγος για την αλυσίδα David Lloyd Gyms, η οποία διαθέτει στην ομάδα των γονιών που συμμετέχουν στο τμήμα Napercise, μία αίθουσα με κρεβάτια, προκειμένου αυτοί να κοιμηθούν για 45 λεπτά.

Οι ιδιοκτήτες του γυμναστηρίου δημιούργησαν το τμήμα αυτό, όταν παρατήρησαν, ότι το 86% των γονιών που το επισκέπτονται παραπονιούνται διαρκώς για το πόσο κουρασμένοι είναι.

Οι συμμετέχοντες βρίσκουν στην αίθουσα μονά κρεβάτια, ατμοσφαιρική μουσική και θερμοκρασία τέτοια που να ενισχύει την καύση θερμίδων κατά την διάρκεια του ύπνου, ενώ το «μάθημα» λαμβάνει χώρα αργά το μεσημέρι.

Επιστήμονες που εξειδικεύονται σε θέματα ύπνου, οι οποίοι συνεργάστηκαν με το γυμναστήριο, υποστηρίζουν, ότι το τμήμα αυτό μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη στη φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων: «Ο ύπνος είναι πολύ πιο σημαντικός από ό,τι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν. Τείνουμε να επικεντρωνόμαστε στις βραχύχρονες επιπτώσεις της έλλειψής  του, όπως η κούραση και η αδυναμία συγκέντρωσης, αλλά είναι θεμελιώδης και για την μακροχρόνια σωματική και ψυχική ευεξία μας. Ο ανεπαρκής ύπνος επιδεινώνει το στρες ή την κατάθλιψη. Όταν μας λείπει ύπνος δεν έχουμε την απαιτούμενη ενέργεια, για να εξασκηθούμε συστηματικά, ούτε την πνευματική διαύγεια για να πάρουμε καλές αποφάσεις ως προς τις τροφές που καταναλώνουμε, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η υγεία μας μακροχρόνια».

Οι δε γυμναστές της αλυσίδας, συμπληρώνουν λέγοντας, ότι το σώμα συνεχίζει να καίει θερμίδες ακόμα και στον ύπνο.

Το τμήμα Napercise λαμβάνει χώρα δοκιμαστικά σε ένα από τα γυμναστήρια της αλυσίδας, ενώ πρόκειται να επεκταθεί και στα υπόλοιπα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter