Μέλλουσες μαμάδες εσείς το ξέρατε; Το νέο trend για την ώρα του τοκετού που… μας βάζει σε σκέψεις!

Υπάρχουν μερικές περιστάσεις στη ζωή που το να δείχνεις όμορφη και περιποιημένη είναι το τελευταίο πράγμα που σου περνά από το μυαλό.

Θεωρητικά, ο τοκετός είναι μία από αυτές. Στην πράξη, όμως, φαίνεται πως οι σύγχρονες γυναίκες πιστεύουν ότι η –επίπονη- διαδικασία του τοκετού μπορεί να γίνει «πιο όμορφη» με λίγο… makeup!

Το νέο trend θέλει τις μέλλουσες μαμάδες να μακιγιάρονται πριν ή αμέσως μετά τον τοκετό τους. Μία πρόσφατη έρευνα έδειξε, μάλιστα, ότι το 68% των γυναικών στη Βρετανία χρησιμοποιούν μακιγιάζ ακόμα και λίγες ώρες πριν γεννήσουν, ενώ οι συσπάσεις στη μήτρα έχουν ήδη ξεκινήσει!

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα από την Βρετανία, μέλλουσες μαμάδες ηλικίας 18 έως 31 επενδύουν σε θεραπείες ομορφιάς, όπως μανικιούρ, πεντικιούρ, καθαρισμούς προσώπου, ακόμα και θεραπείες μαυρίσματος για να δείχνουν λαμπερές και φρέσκες την ημέρα του τοκετού!

Η πίεση των social media

Οι περισσότερες γυναίκες που μακιγιάρονται λίγο πριν τον τοκετό ή αμέσως μόλις αυτός τελειώσει το κάνουν για να δείχνουν πιο όμορφες στις φωτογραφίες – που πρόκειται να ποστάρουν στα social media – μετά τον τοκετό, ενώ σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας, η μόδα που θέλει τις μαμάδες να βάφονται πριν ή μετά τον τοκετό δεν θα σβήσει πολύ εύκολα.

Γιατί το κάνουν;

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες πολλές γυναίκες βρίσκονται στα δωμάτια μαιευτηρίων και περιποιούνται το πρόσωπό τους με επαγγελματικά προϊόντα. Παράλληλα, ορισμένες τραβούν τη διαδικασία με κάμερες για να «ανεβάσουν» στη συνέχεια τα videos στους λογαριασμούς τους στα social media.

«Πήγα στο μαιευτήριο στις 7:30, ο τοκετός διήρκησε 10 ώρες! Χρειαζόμουν κάτι για να με αποσπά από τον πόνο και τις συσπάσεις», δήλωσε η makeup artist Alaha Karimi, για την απόφασή της να μακιγιαριστεί λίγο πριν φέρει στον κόσμο το μωράκι της στη Daily Mail.

Δείτε φωτογραφίες από μαμάδες που μακιγιάρονται εν ώρα τοκετού

πηγή: dailymail.com