Αρχική InfoKids Υγεία Γονείς, προσοχή! Η τρομακτική ιστορία ενός μικρού παιδιού που κατάπιε μπαταρία πρέπει να μας αφυπνίσει

Γονείς, προσοχή! Η τρομακτική ιστορία ενός μικρού παιδιού που κατάπιε μπαταρία πρέπει να μας αφυπνίσει

Γονείς, προσοχή! Η τρομακτική ιστορία ενός μικρού παιδιού που κατάπιε μπαταρία πρέπει να μας αφυπνίσει

Πολλοί γονείς εξακολουθούν να αγνοούν τους κινδύνους που εγκυμονούν οι μπαταρίες, όμως ένας μεγάλος αριθμός παιδιών σε όλο τον κόσμο έχουν πεθάνει τους τελευταίους μήνες. Στην Αμερική μόνο, ο αριθμός των περιπτώσεων κατάποσης που οδήγησαν σε θανάσιμους τραυματισμούς έχει αυξηθεί έξι φορές από το 1985.

Η μαμά Marisa Soto μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους στο Facebook την περιπέτεια υγείας του γιου της Cameron που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του εξαιτίας του γεγονότος ότι κατάπιε μια μπαταρία κουμπί που βρισκόταν σε κάποιο από τα παιχνίδια του. Η μπαταρία αφαιρέθηκε μέσα σε δύο ώρες αλλά μέχρι τότε, η ζημιά έγινε και το παιδί υπέστη σοβαρό τραυματισμό.

Η ζημιά που προκάλεσε η μπαταρία στον οισοφάγο του παιδιού

Αμέσως μετά την κατάποση, η μπαταρία κατέληξε στον οισοφάγο προκαλώντας σημαντικά προβλήματα καθώςη αντίδραση μπαταρίας και σάλιου οδήγησε σε έγκαυμα. Αυτό το έγκαυμα εν συνεχεία προκάλεσε οίδημα από τη βάση του εγκεφάλου του παιδιού μέχρι την κορυφή της καρδιάς τους. Ο Cameron πέρασε δυομιση εφιαλτικούς μήνες όπου η ζωή του βρισκόταν σε απόλυτο κίνδυνο. Έχασε τη δυνατότητα του να τρώει, να μιλήσει ακόμα και να περπατήσει. Σιγα σιγά το παιδί επανακάμπτει από τα προβλήματα υγείας αλλά ακόμα έχειακόμα ένα τραχειακό σωλήνα στο λαιμό του για να αναπνέει καλύτερα.

Η Marisa ελπίζει ότι η ιστορία της θα εξαπλωθεί σχετικά με τους κινδύνους των μπαταριών κουμπιών."Αν ήξερα πραγματικά πόσο επικίνδυνες είναι τέτοιου είδους μπαταρίες δεν θα επέτρεπα ποτέ να υπάρχουν στο σπίτι μου" δηλώνει η Marisa Soto.

Γονείς, προσοχή! Η κατάποση μπαταρίας είναι σιωπηλός κίνδυνος

Η κατάποση των μπαταριών κουμπιών  συχνά δεν εντοπίζεται εύκολα για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων:

  • Η κατάποση μπαταριών, ιδιαίτερα από τα μικρά παιδιά, δεν είναι πάντα εμφανής.
  • Η κατάποση μπαταρίας δεν έχει ειδικά συμπτώματα και συχνά εμφανίζει τα ίδια συμπτώματα με αυτά της γρίπης.
  • Η κατάποση κομβιόσχημης μπαταρίας μπορεί να εκληφθεί ως κέρμα.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν το παιδί σας καταπιεί μπαταρία κουμπί εδώ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter