Αρχική InfoBaby Τοκετός Hypnobirthing: Η νέα τεχνική που θα χρησιμοποιήσει η Kate Middleton στην διάρκεια του τοκετού της

Hypnobirthing: Η νέα τεχνική που θα χρησιμοποιήσει η Kate Middleton στην διάρκεια του τοκετού της

Hypnobirthing: Η νέα τεχνική που θα χρησιμοποιήσει η Kate Middleton στην διάρκεια του τοκετού της

Όποια γυναίκα έχει φέρει στον κόσμο ένα παιδί γνωρίζει πόσο επώδυνη μπορεί να γίνει η διαδικασία του τοκετού.

Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Kate Middleton, μητέρα – οσονούπω – τριών παιδιών έχει βρεθεί στην θέση μας και για να καταπολεμήσει τους δυνατούς πόνους του τοκετού καταφεύγει στην... ύπνωση.

Τι ακριβώς είναι αυτή η μέθοδος;

Το «hypnobirthing», όπως ονομάζεται στα αγγλικά, είναι μια νέα μέθοδος διαχείρισης πόνου, η οποία χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του τοκετού και στην διάρκειά της οι μητέρες βασίζονται στην ύπνωση για να εισέλθουν σε μια βαθιά κατάσταση χαλάρωσης.

Αυτή η κατάσταση επιτρέπει στην μαμά και το μωρό να βιώσουν όσο γίνεται λιγότερο πόνο χωρίς την χρήση φαρμακευτικής αγωγής, ούτε καν της επισκληριδίου ένεσης.

Το hypnobirthing, βασίζεται στην ιδέα που λέει, ότι τα γυναικεία σώματα είναι προορισμένα να γεννήσουν φυσιολογικά και περιλαμβάνει έναν συνδυασμό αναπνευστικών τεχνικών, τη δημιουργία νοερών εικόνων και προτροπών από τον σύντροφο της γυναίκας.

Ποια τα πλεονεκτήματά του hypnobirthing;

Το πιο βασικό πλεονέκτημα του hypnobirthing, είναι, ότι όταν γίνει σωστά αποκλείει την χρήση παυσίπονων και άλλων φαρμάκων που μπορεί να χρειαστούν στην διάρκεια ενός τοκετού. Πέρα από αυτό, οι γυναίκες που έκαναν hypnobirthing, ένιωσαν πιο ενεργές και χαλαρές συνάμα, στην διάρκεια του τοκετού, ενώ οι τεχνικές αναπνοής έχουν πολύ θετικό αντίκτυπο στα επίπεδα οξυγόνου του μωρού.  Πολλές νέες μαμάδες ισχυρίζονται ακόμα, ότι η διαδικασία τοκετού τους ήταν συντομότερη και πέρασαν λιγότερη ώρα στο νοσοκομείο, αφού γέννησαν, δημιουργώντας παράλληλα καλύτερη σχέση και δυνατότερο δεσμό με το νεογέννητο παιδί τους.

Πώς προετοιμάζεστε για το hypnobirthing;

Αν σκέφτεστε να δοκιμάσετε αυτή την τεχνική, τότε πρέπει να ξέρετε, ότι απαιτεί συγκέντρωση και σωστή προετοιμασία. Οι γονείς παρακολουθούν μαθήματα που τους διδάσκουν τα πάντα γύρω από το hypnobirthing, τα θετικά και τα αρνητικά της τεχνικής, αλλά και πώς να φτάνουν στα σωστά επίπεδα αυτοσυγκέντρωσης. Έτσι θα είναι ικανοί να διαχειριστούν τον πόνο την μεγάλη ημέρα.

Το κλειδί είναι να είστε απόλυτα χαλαρές, αλλά να έχετε και τον πλήρη έλεγχο της ψυχικής σας κατάστασης και της αναπνοής σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter