Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό "Η αντίδραση του γιου μου όταν πιέζεται στα μαθήματα είναι θυμός -Τι να κάνω;"

"Η αντίδραση του γιου μου όταν πιέζεται στα μαθήματα είναι θυμός -Τι να κάνω;"

"Η αντίδραση του γιου μου όταν πιέζεται στα μαθήματα είναι θυμός -Τι να κάνω;"

Υπάρχουν τεχνικές να μαθαίνει ευκολότερα τα προφορικά μαθήματα ένα παιδί με διάσπαση προσοχής; Γιατί και μόνο που βλέπει το κείμενο πανικοβάλλεται, έστω κι αν αυτό είναι εύκολο. «Κατεβάζει ρολά» και δεν συνεργάζεται. Είναι Α΄Γυμνασίου και οι καθηγητές λένε, ότι δεν έχει μαθησιακό πρόβλημα. Δεν μπορεί να συγκεντρωθεί σε μαθήματα θεωρητικά. Η αντίδρασή του είναι θυμός όταν πιέζεται. Έχει ξεκινήσει συνεδρίες για το κομμάτι του θυμού γιατί τον εκδηλώνει και οπουδήποτε νιώθει ότι πιέζεται.

Ευχαριστώ πολύ.

Μαμά Κλεάνθη

Απαντά ο ψυχολόγος κ. Πάμπος Ευσταθίου:

Το πιο πάνω που περιγράφετε, δεν μοιάζει να έχει να κάνει με ΔΕΠΥ ούτε με κάποια  διαταραχή εκ πρώτης όψεως και με βάση το τι αναφέρετε, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται, από την στιγμή που γνωρίζω μόνο τα όσα αναφέρονται σε αυτή την παράγραφο. Αντιθέτως, με βάση την περιγραφή σας πάντα, φαίνεται να υπάρχει αντίδραση ως προς το να πιεστεί σε κάτι που θέλει περισσότερη προσπάθεια απ’ό,τι το ίδιο το παιδί έχει συνηθίσει. Σημαντική ίσως λεπτομέρεια να είναι και η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, μιας και δεν βλέπω να υπάρχει κάποια αναφορά για το πώς ήταν στο Δημοτικό σε σχέση με αυτό το θέμα. Το ότι δεν μπορεί να συγκεντρωθεί σε θεωρητικά μπορεί να έχει να κάνει ίσως με τον τρόπο σκέψης του, ίσως να μην το ενδιαφέρουν τόσο, ίσως και επειδή χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια. Υπάρχουν πάντα οι άνθρωποι που τα καταφέρνουν περισσότερο είτε στα θεωρητικά είτε στα πρακτικά μαθήματα. Βασική ερώτηση που θα μπορούσα να κάνω είναι το πώς ήταν η σχέση του με τα θεωρητικά μαθήματα στο Δημοτικό; Και από την στιγμή που μου λέτε πως δεν προσπαθεί καν, άρα ούτε το ίδιο το παιδί ξέρει αν τα καταφέρνει ή όχι. Η εισήγησή μου είναι όπως, αφού έχει ξεκινήσει συνεδρίες για τον θυμό, καλό θα ήταν να δουν μαζί και αυτό το θέμα. Ο θυμός μπορεί να πηγάζει από την δυσκολία του, μπορεί από το ότι πρέπει να πιεστεί περισσότερο από ό,τι έχει συνηθίσει και δεν του αρέσει, από πιθανή πίεση από το περιβάλλον για επιτυχία ή ακόμη και για προσπάθεια.

Πάμπος Ευσταθίου

Συστημικός/Οικογενειακός Ψυχοθεραπευτής

Ψυχολόγος

Cert. BRIEF Solution Focused Therapy


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter