Αρχική Συνταγές Η απόλυτη συνταγή για το ωραιότερο Τιραμισού που φάγατε ποτέ

Η απόλυτη συνταγή για το ωραιότερο Τιραμισού που φάγατε ποτέ

Η απόλυτη συνταγή για το ωραιότερο Τιραμισού που φάγατε ποτέ

Δεν είναι τυχαίο ότι η ιταλική λέξη tirami su στα ελληνικά σημαίνει «τράβα με ψηλά» ή αλλιώς «πέτα με στα ουράνια», καθώς πρόκειται για ένα απίθανο δροσιστικό γλυκό, με έντονη τη γεύση του espresso που σε διεγείρει και σε κάνει να… μη θες να σταματήσεις να το γεύεσαι. Είναι, επίσης, ένα γλυκό παντός καιρού, αφού το απολαμβάνει κανείς εξίσου ευχάριστα χειμώνα-καλοκαίρι, και κάθε ώρα της ημέρας.

Στα χέρια μας πρόσφατα «έπεσε» η αυθεντική συνταγή του τιραμισού, όπως το σερβίρουν τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Ιταλίας. Την δοκιμάσαμε και το αποτέλεσμα ήταν τόσο εντυπωσιακό που δεν μπορούσαμε παρά να το μοιραστούμε μαζί σας!

Υλικά (για 15 μερίδες / πυρέξ μεσαίου μεγέθους)

5 αυγά μεγάλα

1 κιλό τυρί μασκαρπόνε

200 γρ. ζάχαρη άχνη

120ml Amaretto

4 διπλά espresso (με λίγη ζάχαρη)

Σοκολάτα σε σκόνη για γαρνίρισμα

45 κομμάτια σαβαγιάρ φρέσκα

(προσοχή: Αν δεν βρείτε φρέσκα σαβαγιάρ και πάρετε αυτά του εμπορίου, θα χρειαστείτε λιγότερη ζάχαρη, γιατί έχουν ήδη, δηλαδή περί τα 100 γραμμάρια).

Τι θα κάνετε

Έχετε, καταρχάς, έτοιμο τον καφέ με τη ζάχαρη, τον βάζετε σε ένα ρηχό μπολ και συμπληρώνετε με το Amaretto.

Χτυπάτε καλά με το μίξερ σε ένα μπολ τα ασπράδια και τα αφήνετε στην άκρη.

Χτυπάτε καλά με το μίξερ σε ένα μπολ τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη, γύρω στα 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει.

Στη συνέχεια, στο ίδιο μπολ, ρίχνετε το μασκαρπόνε και χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Με μία σπάτουλα ρίχνετε και ανακατεύετε σιγά-σιγά το ασπράδι, με προσοχή να μην χαθεί ο όγκος!

Στο μπολ του καφέ βουτάτε ένα προς ένα τα σαβαγιάρ, για ένα δευτερόλεπτο (αν έχετε σαβαγιάρ του εμπορίου με ζάχαρη, βουτήξτε τα για 3 δευτερόλεπτα) και στρώνετε με αυτά τη βάση του πυρέξ. Στη συνέχεια, απλώνετε από πάνω τη μισή δόση από το μείγμα της κρέμας.

Θα ακολουθήσει η δεύτερη δόση των «βουτηγμένων» σαβαγιάρ και η υπόλοιπη δόση από την κρέμα.

Στο τέλος, καλύπτετε όλο το πυρέξ με σοκολάτα και το βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Καλή σας απόλαυση!

(*Oι φωτογραφίες προέρχονται από το blog μαγειρικής foodiecrush.com)


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.