Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Οι γιορτές πλησιάζουν και εμείς σας δίνουμε τη συνταγή για τα πιο αγαπημένα μπισκότα των Χριστουγέννων. Θα μοσχομυρίσει το σπίτι με αυτά τα μπισκοτάκια  που μπορείτε να φτιάξετε και με τη βοήθεια των παιδιών.

Υλικά

για 20-30 μπισκότα

200γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200γρ.ζάχαρη μαύρη

60ml. γάλα

450γρ.αλεύρι

90γρ. αμύγδαλο σκόνη

1 κ.γ μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ κανέλα

1 κ.γ κάρδαμο

1/2 κ.γ πιπέρι μαύρο

1 κ.γ τζίντζερ

1/4 κ.γ γαρίφαλο

1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο

Γλάσο

Ασπράδι από 1 αυγό

300γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ χυμός λεμόνι

1 κ.γ βανίλια

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.Όταν γίνει το μίγμα σαν κρέμα ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και τέλος, προσθέτουμε το αλέυρι καθως και τις υπόλοιπες σκόνες. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκατοστού και αν θελουμε, το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Έτσι τα αρώματα των μπαχαρικών θα αναδειχθούν καλύτερα και θα έχουμε ένα πιο σφιχτό ζυμάρι. Κόβουμε με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C και ψήνουμε για 25 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ασπράδι με τη ζάχαρη και τέλος, ρίχνουμε τη βανίλια και το λεμόνι. Βάζουμε το γλάσο σε ένα κορνέ και με αυτό ζωγραφίζουμε πάνω στα μπισκότα, αφού κρυώσουν ό,τι μας αρέσει.