Αρχική InfoKids Fun Time Η Barbie έγινε 59 ετών - Δείτε πώς άλλαξε η θρυλική κούκλα μέσα στα χρόνια

Η Barbie έγινε 59 ετών - Δείτε πώς άλλαξε η θρυλική κούκλα μέσα στα χρόνια

Η Barbie έγινε 59 ετών - Δείτε πώς άλλαξε η θρυλική κούκλα μέσα στα χρόνια

Όλες μας, αν ανατρέξουμε στα παιδικά μας παιχνίδια, αλλά και στα παιχνίδια της κόρης μας, θα βρούμε έστω μία.

Η κούκλα Barbie αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια της εταιρείας Mattel. Εδώ και χρόνια, συγκεκριμένα 59, φιγουράρει παντού, από σπίτια μικρών κοριτσιών μέχρι επιδείξεις μόδας!

Πώς ξεκίνησε, όμως, η Barbie την επιτυχημένη πορεία της;

Η πρώτη Barbie έκανε την εμφάνισή της σε κατάστημα παιχνιδιών στη Νέα Υόρκη, στις 9 Μαρτίου του 1959 αντί της τιμής των 3 δολαρίων. Το πλήρες όνομά της είναι Barbara Millicent Roberts, ενώ έμπνευση αποτέλεσε η 7χρονη τότε κόρη της Ρουθ Χάντλερ, ιδρύτρια της παιχνιδοβιομηχανίας Mattel, που έπαιζε με χάρτινες κούκλες και αποφάσισε να της κάνει ένα… τρισδιάστατο δώρο.

Από το 1969 μέχρι σήμερα η Barbie, άλλαξε πολύ και κέρδισε τις καρδιές χιλιάδων κοριτσιών ανά τον κόσμο, ενώ δεν έπαψε ποτέ να εκπλήσσει με τις νέες κυκλοφορίες της. Πρόσφατο παράδειγμα, οι κούκλες που δημιουργήθηκαν για να τιμήσουν γυναίκες που προσέφεραν στην κοινωνική και πολιτική ιστορία του τόπου μας και να εμπνεύσουν κορίτσια και κοπέλες ανά τον κόσμο να ακολουθούν τα όνειρά τους!

Δείτε πώς άλλαξε όλα αυτά τα χρόνια η Barbie μας!

Η Barbie ακολουθεί τις τάσεις των καιρών σε κάθε εμφάνισή της έτσι από τα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας της χαρακτηριζόταν από μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Την πρώτη της δεκαετία το μακιγιάζ επίτασσε γαλάζια σκιά και έντονο κραγιόν και η Barbie τα υιοθέτησε όλα πολύ σωστά.

Το 1970 το look της συμμορφώθηκε με εκείνο της disco, ενώ πλέον άρχισε να φαίνεται και το λαμπερό χαμόγελό της.

Την δεκαετία του 1980 το χρώμα κυριαρχούσε στην μόδα, όπως και στην εμφάνιση της Barbie. Έντονο μακιγιάζ και κοσμήματα συνόδευαν κάθε outfit της.

Το 2004 η είδηση του χωρισμού της από τον, για πολλά χρόνια αγαπημένο της κούκλο Ken, σόκαρε τους θαυμαστές της, οι οποίοι δεν έπαψαν να μένουν στο πλευρό της.

Το 2013 η Barbie πουλάει και το αγαπημένο σπίτι στο Malibu, αλλά παραμένει ένα από τα κορυφαία σε πωλήσεις παιχνίδια.

Τα τελευταία χρόνια η Barbie δείχνει και άλλο ένα πρόσωπο, πέρα από εκείνο της όμορφης και εργατικής κοπέλας. Πλέον, η Barbie γίνεται μια κούκλα δυναμική, με στόχους και προσωπικότητα, η οποία δεν μένει μόνο στην εξωτερική εμφάνιση, όπως την κατηγορούσαν πολλοί, αλλά προωθεί το μοντέλο της γυναίκας που μπορεί να καταφέρει όσα θέλει...


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter