Η Διαμάντω Ευριπίδου έγραψε ιστορία: Απέσπασε τέσσερα χρυσά μετάλλια στο Gold Coast!

Ιστορία έγραψε η 18χρονη πρωταθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής, Διαμάντω Ευριπίδου. στην Αυστραλία και στο φετινό Gold Coast.

Στην πρώτη της συμμετοχή σε Κοινοπολιτειακούς Αγώνες κατέκτησε έξι μετάλλια, τέσσερα εκ των οποίων χρυσά.

Η 18χρονη γυμνάστρια, που μετρούσε ήδη δύο χρυσά από το σύνθετο ομαδικό της Τετάρτης (11-4) και το σύνθετο ατομικό της Πέμπτης (12-4), τα ξημερώματα της Παρασκευής πήρε ακόμη τέσσερα μετάλλια, στα ατομικά αγωνίσματα, φτάνοντας συνολικά τα έξι μετάλλια στη διοργάνωση, κάτι που κανείς άλλος Κύπριος δεν έχει πετύχει στο παρελθόν!

Ξημερώματα Παρασκευής (13-4), λοιπόν, η Διαμάντω κατέκτησε το χρυσό στη στεφάνη (14.850) και στην μπάλα (13.800), που ήταν τα πρώτα αγωνίσματα της ημέρας. Με 13.550 ήταν χάλκινη στις κορύνες, όπου η Βικτώρια Σκιττίδη ήταν έβδομη με 11.150, ενώ με 12.900 πήρε το αργυρό στην κορδέλα, με την Ελένη Έλληνα να κατατάσσεται έβδομη με 9.950.

«Έδειξα τι μπορώ να κάνω, ποια είμαι και πόσο δούλεψα. Μετά από αυτή την επιτυχία θα δουλέψω πιο σκληρά για τους επόμενους στόχους», δήλωσε η νεαρή αθλήτρια και συμπλήρωσε: «Είμαι περήφανη γιατί δούλεψα πάρα πολύ και έκανα πολλές θυσίες. Δεν νιώθω ότι έγραψα ιστορία, ήταν ένας καλός αγώνας με έξι μετάλλια που θα θυμάμαι για πάντα».

Αυτή είναι και η καλύτερη συγκομιδή που είχε ποτέ η χώρα μας σε Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, με τον αθλητισμό της Κύπρου να γράφει ιστορία στη μακρινή Αυστραλία!