Αρχική InfoMommy Υγεία Η διάρκεια της ζωής μας εξαρτάται από την περίοδο!

Η διάρκεια της ζωής μας εξαρτάται από την περίοδο!

Η διάρκεια της ζωής μας εξαρτάται από την περίοδο!

Ενώ στις μέρες μας το να ζει κανείς μέχρι τα 90 ή ακόμα και τα 100 έτη δεν είναι σπάνιο φαινόμενο όπως ήταν κάποτε, ειδικά για τις γυναίκες, κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά τα μυστικά κάποιου με προδιάθεση για τόσο μεγάλη διάρκεια ζωής. Οι ερευνητές φαίνεται να πιστεύουν ότι υπάρχει ένας μεγάλος παράγοντας που θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο και δεν είναι άλλος από την περίοδο μας!

Οι γυναίκες που εμφανίζουν για πρώτη φορά περίοδο σε μεγαλύτερη ηλικία (και που βιώνουν την εμμηνόπαυση αργότερα) μπορεί να έχουν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν μέχρι τα 90, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο μελέτησαν μια ομάδα περίπου 16.000 γυναικών ηλικίας 69-81 κατά τη διάρκεια 21 ετών. Βρήκαν ότι το 55% έφτασε μέχρι την ηλικία των 90, με μέσο όρο ηλικίας θανάτου τα 83,7 έτη. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι γυναίκες που έζησαν μέχρι τα 90 είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας, ενώ ήταν λιγότερο πιθανό να είναι παχύσαρκες ή να έχουν ιστορικό ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία.

Ωστόσο, οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που είχαν την πρώτη περίοδο στην ηλικία των 12 ετών και άνω, οι οποίες βίωσαν την εμμηνόπαυση (είτε φυσικά ή χειρουργικά) σε ηλικία 50 ετών και άνω και οι οποίες είχαν περισσότερα από 40 στο σύνολο αναπαραγωγικά έτη, είχαν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν μέχρι τα 90, εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης Aladdin Shadyab.

Γιατί συμβαίνει αυτό; "Οι γυναίκες που είχαν την έμμηνο ρύση σε μεγαλύτερη ηλικία ήταν λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν ορισμένα προβλήματα υγείας, όπως η στεφανιαία νόσος, και εκείνες που εμφάνισαν την εμμηνόπαυση αργότερα στη ζωή τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι σε άριστη υγεία, κάτι το οποίο μπορεί να είναι μια πιθανή εξήγηση για τα ευρήματά μας", αναφέρει ο Shadyab.

Αν είχατε περίοδο για πρώτη φορά όταν ήσασταν 10 ετών, αυτό μάλλον δεν είναι ό,τι πιο ενθαρρυντικό διαβάσατε σήμερα. Αλλά δεν είναι όλα έξω από τον έλεγχό σας: Υπάρχουν παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα, που μπορούν να βλάψουν το καρδιαγγειακό σύστημα και τις ωοθήκες, γεγονός το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη εμμηνόπαυση. Και όπως συμβαίνει με όλες τις μελέτες, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να «ξεκαθαριστεί με ακρίβεια η σχέση μεταξύ του χρόνου εμφάνισης της πρώτης περιόδου και του μήκους της ζωής μιας γυναίκας".


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter