Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Ο Γολγοθάς μιας οικογένειας - Τους είπαν ότι θα γεννήσουν υγιή δίδυμα ιδίου φύλου αλλά γέννησαν αγοράκι με σύνδρομο Down...

Ο Γολγοθάς μιας οικογένειας - Τους είπαν ότι θα γεννήσουν υγιή δίδυμα ιδίου φύλου αλλά γέννησαν αγοράκι με σύνδρομο Down...

Ο Γολγοθάς μιας οικογένειας - Τους είπαν ότι θα γεννήσουν υγιή δίδυμα ιδίου φύλου αλλά γέννησαν αγοράκι με σύνδρομο Down...

Μια απίστευτη ταλαιπωρία ζει μια οικογένεια που μόλις πριν ένα μήνα υποδέχθηκε στο κόσμο τα διδυμάκια της στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Γονείς ισχυρίζονται ότι τους διαβεβαίωναν ότι τα δίδυμα τους ήταν στον ίδιο σάκο και υγιή ενώ ήταν σε δύο σάκους και το ένα διαγνώστηκε με σύνδρομο Down.

Το χρονικό της υπόθεσης

Εναντίον του Μακάρειου Νοσοκομείου και του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής στη Λεμεσό ετοιμάζεται να κινηθεί δικαστικά ζεύγος 23χρονων, που πριν από ένα μήνα έφερε στον κόσμο δίδυμα, το ένα εκ των οποίων διαγνώστηκε με σύνδρομο Down.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, οι γονείς ισχυρίζονται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης οι γιατροί τους διαβεβαίωναν ότι τα δύο έμβρυα βρίσκονταν σε ένα μόνο αμνιακό σάκο και ότι ως εκ τούτου και τα δύο θα ήταν του ιδίου φύλου, ωστόσο τελικά τα έμβρυα βρίσκονταν σε δύο διαφορετικούς σάκους και γεννήθηκαν ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Το αγόρι, διαγνώστηκε με σύνδρομο Down, ενώ όπως αναφέρουν οι γονείς είχαν προηγηθεί κατά τη διάρκεια της κύησης όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, μέσω των οποίων οι νεαροί γονείς είχαν ενημερωθεί ότι τα μωρά τους ήταν υγιή. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι γονείς προβάλουν και τον ισχυρισμό ότι ζήτησαν όπως γίνει εξέταση DNA, ώστε να διαπιστωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν έγινε κάποιο μπέρδεμα και ότι ήταν τα δικά τους τα μωρά που τους παρέδωσαν στο Νοσοκομείο.

Προέβησαν στην ενέργεια αυτή δεδομένων των διαβεβαιώσεων που λάμβαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης ότι τα μωρά τους ήταν υγιή. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, το Νοσοκομείο και αρνήθηκε να τους ικανοποιήσει το συγκεκριμένο αίτημα και ειδοποίησε σχετικά τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας να παρέμβουν, με την αιτιολογία ότι οι γονείς αρνούνταν να παραλάβουν τα παιδιά τους. Οι γονείς υποστηρίζουν μάλιστα ότι υπήρξε άρνηση από το Νοσοκομείο να τους παραδοθεί ο ιατρικός φάκελος.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας το έχει ήδη αποσταλεί επιστολή μέσω δικηγόρου που ζητείται η παράδοση του φακέλου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter