Η εικόνα του προέδρου της Βουλής της Νέας Ζηλανδίας με ένα μωρό είναι ό,τι πιο αισιόδοξο είδαμε σήμερα

Η Νέα Ζηλανδία μπορεί να βρίσκεται αρκετά μακριά μας, αλλά μας απασχολεί συχνά και μάλιστα με πολύ θετικό τρόπο.

Σήμερα, ο πρόεδρος της Βουλής της Νέας Ζηλανδίας ξαναφέρνει στο προσκήνιο την χώρα που φαίνεται κάνει βήματα μόνο μπροστά!

Η εικόνα του Τρέβορ Μάλαρντ, προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Νέας Ζηλανδίας και υψηλόβαθμου στελέχους των Εργατικών, να ταΐζει με μπιμπερό ένα μωρό κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κοινοβουλίου προκάλεσε αίσθηση και θαυμασμό.

Το βρέφος είναι γιος του βουλευτή των Εργατικών Ταμάτι Κόφεϊ και του συζύγου του και γεννήθηκε τον περασμένο μήνα από παρένθετη μητέρα. Τον είχε στην αγκαλιά του ο βουλευτής πατέρας του όταν ο πρόεδρος της Βουλής προσφέρθηκε να τον κρατήσει.

Ο ίδιος ο Τρέβορ Μάλαρντ σχολίασε με χιούμορ πως «συνήθως τη θέση του προέδρου της Βουλής καταλαμβάνει ένας από τους προεδρεύοντες του Σώματος, αλλά σήμερα ένας VIP πήρε τη θέση μαζί μου».

Σε δηλώσεις του, μάλιστα, στο Reuters είπε ότι όποτε μπορεί προσπαθεί να βοηθά τους βουλευτές που έχουν μαζί τα παιδιά τους.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι το μωρό είναι το παιδί που απέκτησε ο βουλευτής των Εργατικών Ταμάτι Κόφεϊ μαζί με τον επί οκτώ χρόνια σύζυγό του, Τιμ Σμιθ.

Το μωράκι γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα στις 10 Ιουλίου, ύστερα από πολλές προσπάθειες του ζευγαριού να αποκτήσουν παιδί ως γκέι ζευγάρι.

Ο Κόφεϊ επέστρεψε την Τετάρτη από άδεια πατρότητας στα βουλευτικά του καθήκοντα και έφερε και τον μικρό γιο του στο κοινοβούλιο στο Γουέλινγκτον. Ο μικρούλης έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους άλλους βουλευτές.

Η βουλή της Νέας Ζηλανδίας γεμίζει παιδιά

Ο νεογέννητος Τουτανεκάι δεν είναι το μοναδικό μωρό που πηγαίνει στη βουλή από τότε που ο Μάλαρντ χαλάρωσε τους κανονισμούς που ισχύουν για το κοινοβούλιο, το 2017, κάνοντάς τους πιο φιλικούς προς τα παιδιά.

Περίπου 12 βουλευτές απέκτησαν πρόσφατα παιδιά και η πρωθυπουργός της χώρας, η Τζασίντα Άρντερν, έγινε πέρυσι η πρώτη πρωθυπουργός στην παγκόσμια ιστορία που πήρε άδεια μητρότητας και η δεύτερη αιρετή ηγέτης στον κόσμο που γέννησε ενώ ασκούσε το αξίωμά της.

Η κόρη της, η Νέβε Τε Αρόχα, έγινε τον Σεπτέμβριο πρωτοσέλιδο όταν συνόδευσε την μητέρα της στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Ο Μάλαρντ, ένας βετεράνος πολιτικός και πατέρας τριών ενήλικων παιδιών, έχει έξι εγγόνια και ελπίζει ότι περισσότερα μέλη της βουλής θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

«Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι ενισχύει την θετική ατμόσφαιρα του εργασιακού περιβάλλοντος», λέει και προσθέτει ότι συναντάει τακτικά μωρά στους διαδρόμους της εξουσίας, ακόμη και στην εσωτερική πισίνα της βουλής.

Δείτε τη viral φωτογραφία