Αρχική Σχολή Γονέων Η έξυπνη ιδέα αυτής της μαμάς για να μην κλαίει το παιδί της πριν το σχολείο

Η έξυπνη ιδέα αυτής της μαμάς για να μην κλαίει το παιδί της πριν το σχολείο

Η έξυπνη ιδέα αυτής της μαμάς για να μην κλαίει το παιδί της πριν το σχολείο

Πολλά παιδιά, ειδικά τις πρώτες μέρες του σχολείου δεν θέλουν να φύγουν από το σπίτι τους και να αποχωριστούν τους γονείς τους.

Αυτή η μαμά, η οποία αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα με τον γιο της, δημιούργησε μια μυστική χειραψία μεταξύ τους και τώρα ο γιος της πηγαίνει στο σχολείο με πολλή λιγότερη γκρίνια και πολλή περισσότερη αγάπη και μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας.

«Ο γιος μου είναι πολύ ευαίσθητος και αντιδρούσε στο σχολείο πριν καν αυτό ξεκινήσει», είπε η μαμά σε συνέντευξή της. «Τις πρώτες ημέρες δεν με άφηνε να φύγω από κοντά του καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος και όποτε προσπαθούσαν να φύγω έβαζε τα κλάματα. Όταν μάλιστα τον άφησα μία μέρα μόνο, έκλαιγε σε όλο το μάθημα. Του είπα, λοιπόν, ότι η μαμά έχει μια μαγική δύναμη, την οποία μπορούσα να μοιραστώ μαζί του. Αφού του ζωγράφισα μία μικρή καρδιά στην παλάμη του έφτιαξα και μία στη δική μου και του εξήγησα, ότι κάθε φορά που θα ένιωθε μόνος ή ανασφαλής θα μπορούσε να αγγίζει αυτή την καρδιά και εγώ θα ένιωθα το άγγιγμα του. Το πρόσωπό του έλαμψε αμέσως και ένα χαμόγελο ζωγραφίστηκε στα χείλη του. Μια τόσο απλή κίνηση του έδωσε χαρά και τον έκανε να νιώσει ασφαλής».

Δείτε την φωτογραφία


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter