«Η Εβδομάδα του δένδρου» ξεκίνησε και προμηνύεται μοναδική! 

Την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου, ξεκίνησε η «Εβδομάδα του Δένδρου», η οποία θα διαρκέσει έως και τις 8 Φεβρουαρίου και στοχεύει στο να μας υπενθυμίσει το πόσο σημαντική είναι η φύση στη ζωή μας.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020, στις 11:00 π.μ., εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη της Εβδομάδας του Δέντρου, η οποία για το 2020 έχει οριστεί για την περίοδο 2-8 Φεβρουαρίου.

Η «Εβδομάδα του Δένδρου», στην Κύπρο υιοθετήθηκε το 1920, αποτελεί ελάχιστη εκτίμηση προς το δέντρο και το δάσος γενικότερα.

Στόχος του εορτασμού είναι η ανάδειξη του πολύπλευρου ρόλου του δέντρου και γενικά του πρασίνου και της ανάγκης για προστασία και επέκτασή του. Στις μέρες μας, τα δέντρα και τα δάση αποκτούν ιδιαίτερη αξία και σημασία καθώς αποτελούν αντίποδα στον ορατό κίνδυνο καταστροφής από την υπερθέρμανση του πλανήτη και τις κλιματικές αλλαγές, που καθημερινά βιώνουμε.

Εκδηλώσεις σε όλες τις επαρχίες κατά τη διάρκεια της «εβδομάδας του Δέντρου» – Δωρεάν δενδρύλλια

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ανά το παγκύπριο τη συγκεκριμένη εβδομάδα, ως ακολούθως:

  • Επαρχία Λεμεσού: Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, 10:00 π.μ., στο Δημοτικό Σχολείο Πάχνας
  • Επαρχία Λάρνακας και Αμμοχώστου: Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, 11:00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Ξυλοφάγου Α’.
  • Επαρχία Πάφου: Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, 9:00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Δρούσειας.

Σημειώνεται ότι στους χώρους των πιο πάνω εκδηλώσεων το Τμήμα Δασών θα παραχωρεί  στο κοινό δωρεάν δενδρύλλια.

 Κεντρική φωτογραφία: Facebook page – Τμήμα Δασών (φωτογράφος: Θέα Γεωργίου)