Αρχική Σχολή Γονέων Η καλύτερη συμβουλή που άκουσα ποτέ ως γονιός; Κάνε το ταξίδι!

Η καλύτερη συμβουλή που άκουσα ποτέ ως γονιός; Κάνε το ταξίδι!

Η καλύτερη συμβουλή που άκουσα ποτέ ως γονιός; Κάνε το ταξίδι!

Τα τελευταία 5 χρόνια που είμαι μαμά έχω ακούσει πολλές και διαφορετικές συμβουλές. Άλλες έχουν να κάνουν με τον τρόπο που μεγαλώνω τα παιδιά μου, άλλες με την ψυχολογία τους και άλλες με την υγεία τους. Πολλές μου έχουν φανεί χρήσιμες, και ορισμένες ήταν απλώς… αδιάφορες.

Μία ήταν, όμως, η συμβουλή που μου άλλαξε τη ζωή και μου την έδωσε μια φίλη, μαμά τριών παιδιών στην εφηβεία. Δεν είχε να κάνει με την πειθαρχία, την αγάπη, την ψυχολογία μου. Ήταν τρεις απλές λέξεις με πολύ μεγάλο νόημα, τελικά…

«Κάνε το ταξίδι», μου είπε

«Κάθε φορά που αναρωτιέσαι αν πρέπει να πας διακοπές, να κάνεις αυτό το διήμερο μες τον χειμώνα που όλοι είστε κουρασμένοι, να “φορτώσεις” τα παιδιά στο αυτοκίνητο και να χαλάσεις για λίγο τη ρουτίνα σου, κάνε το! Όταν αναρωτιέσαι αν είναι καλύτερο να μείνεις κλεισμένη με τα παιδιά στο σπίτι για να γλιτώσεις τα χρήματα, την κούραση, την ταλαιπωρία δεν κερδίζεις, χάνεις», συνέχισε.

Χάνεις εμπειρίες μοναδικές, για τις οποίες μετά θα μετανιώνεις. Όταν ταξιδεύεις με τα παιδιά σου δεν “πας απλώς διακοπές”. Όλη η διαδικασία γεμίζει μοναδικές εμπειρίες και γνώσεις όλη την οικογένεια.

Ταξιδεύοντας η οικογένεια σου γίνεται το επίκεντρο

Ακόμα κι αν είστε δεμένη οικογένεια, θα υπάρξουν στιγμές που “χάνεστε”. Το να φεύγεις για λίγο μακριά από τη δουλειά, το σχολείο, τις υποχρεώσεις και τις δουλειές του σπιτιού σημαίνει ότι επικεντρώνεσαι αποκλειστικά στην οικογένειά σου. Όχι δεν θα είναι όλες οι στιγμές ευχάριστες στις διακοπές, αλλά το οικογενειακό ταξίδι θα σας αναγκάσει να περάσετε χρόνο μαζί και να λύσετε τα περισσότερα από τα προβλήματά σας…

Όλοι ξεβολεύονται όταν ταξιδεύετε

Και αυτό είναι καλό. Ναι, στις διακοπές χαλαρώνουμε και διασκεδάζουμε, αλλά βγαίνουμε και από την άνεσή μας. Από τα γνώριμα στοιχεία της ζωής μας. Το να κοιμάσαι σε ένα άλλο κρεβάτι, το να τρως φαγητό που έχουν φτιάξει άλλοι, το να συναντάς νέους ανθρώπους, όλα συμβάλλουν στο να διαμορφωθεί ένας χαρακτήρας πιο ανοιχτός και ανθεκτικός, αλλά και ένας δεσμός πιο δυνατός μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Στα ταξίδια βλέπεις πώς ζουν άλλοι άνθρωποι

Ένα από τα καλύτερα σημεία των ταξιδιών είναι το ότι γίνεσαι μάρτυρας στον τρόπο ζωής άλλων πολιτισμών, ανθρώπων, κοινωνιών. Αν ταξιδεύετε και στο εξωτερικό θα ανακαλύψετε άλλες κουλτούρες, άλλες νοοτροπίες. Αν μένετε κυρίως στο εσωτερικό θα δείτε με ποιον τρόπο άγνωστοι - σε εσάς - άνθρωποι αντιμετωπίζουν καταστάσεις γνώριμες σε εσάς. Τα παιδιά θα καταλάβουν ότι δεν είναι το κέντρο του κόσμου και ότι υπάρχουν γύρω τους άνθρωποι που βιώνουν πιο δύσκολες ή και πιο ευχάριστες καταστάσεις. Θα βιώσουν το διαφορετικό και θα αναπτυξουν έναν πιο ανοιχτό τρόπο σκέψης…», είπε η φίλη μου ολοκληρώνοντας το σκεπτικό της και εγώ έμεινα να την κοιτάζω σκεπτική.

Η συζήτηση αυτή είχει γίνει πριν περίπου 2 χρόνια. Φέτος, μετά το τέλος των καλοκαιρινών μας διακοπών συνειδητοποίησα για άλλη μια φορά πόσο δίκιο είχε. Αγκάλιασα τη συμβουλή της και μετά από  δύο χρόνια διακοπών – σε κοντινούς και μακρινούς προορισμούς – ετοιμάζομαι με πολλή χαρά για άλλη μία διήμερη εκδρομή με την οικογένειά μου, ενώ τα δυο μου αγόρια ανυπομονούν για τη νέα τους περιπέτεια με την μαμά και τον μπαμπά...


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter