Η κίνηση αυτού του αγοριού αποδεικνύει περίτρανα ότι τα παιδιά δεν γεννιούνται ρατσιστές (φωτογραφία)

Τον τελευταίο καιρό πολύς λόγος γίνεται για τον ρατσισμό, το bullying και την άσχημη συμπεριφορά που δείχνουν μερικοί άνθρωποι απέναντι σε άλλους.

Πολλοί είναι εκείνοι που γίνονται αγενείς και κάποιες φορές κακοί απέναντι σε άλλους μόνο και μόνο επειδή πιστεύουν σε άλλον Θεό, έχουν άλλο χρώμα δέρματος ή απλώς δεν ακολουθούν την… πεπατημένη.

Τέτοια περιστατικά, έχουν, δυστυχώς, καταγραφεί και στο νησί μας με πιο πρόσφατα εκείνο των 2 γυναικών που επιτέθηκαν φραστικά σε μία γυναίκα από τη Ρωσία και τον ξυλοδαρμό 6χρονου στο σχολείο του.

Καταστάσεις όπως οι παραπάνω δεν μπορούν παρά να στεναχωρούν και να ντροπιάζουν μια κοινωνία που θέλει να λέγεται ανθρώπινη.

Ευτυχώς, όμως, όπως με όλα τα πράγματα στη ζωή, το νόμισμα έχει δύο όψεις και υπάρχουν άνθρωποι που όχι μόνο βοηθούν αλλά και γίνονται παράδειγμα προς τους άλλους.

Η κίνηση που φέρνει δάκρυα στα μάτια

Τρανό παράδειγμα η παρακάτω φωτογραφία και η ιστορία που τη συνοδεύει. Ένα αγόρι έπρεπε να διαλέξει για ένα project στο σχολείο του το «δίδυμό» του. Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της στη σελίδα «Love What Matters», η μαμά του μαθητή, ο γιος της διάλεξε έναν φίλο του με τον οποίο εξωτερικά δεν είχαν κανένα κοινό.

«Εχθές αργά το βράδυ, ο Myles μιλούσε διαρκώς για το πώς θα γινόταν ο δίδυμος ενός αγοριού στην τάξη. Έλεγε συνέχεια πόσο πολύ μοιάζουν. Ισχυριζόταν πως έχουν τα ίδια μάτια, ίδια μαλλιά. Πίστευε πως ήταν ολόιδιοι.

Νωρίς το πρωί πήγα στο εμπορικό για να αγοράσω ίδια πουκάμισα (ήταν προϋπόθεση για την “Ημέρα των Διδύμων”). Λίγες ώρες μετά, η δασκάλα του γιου μου μου έστειλε αυτή τη φωτογραφία. Η καρδιά μου έλιωσε!

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μοιάζουν καθόλου, αλλά ο γιος μου δεν το έβλεπε αυτό. Πόσο πιο όμορφος θα ήταν ο κόσμος αν όλοι μπορούσαμε να δούμε τον κόσμο με τα μάτια ενός παιδιού 5 ετών;».

Η μητέρα στην ανάρτησή της δεν διευκρινίζει ποιο από τα δύο παιδάκια είναι ο γιος και αυτή της η κίνηση κάνει ακόμα πιο δυνατό το μήνυμα που θέλει να μεταφέρει.

Αυτούσια η ανάρτηση

"Late last night, Myles went on and on about how he had to be twins with a boy in his class for Twin Day because they…

Gepostet von Love What Matters am Donnerstag, 7. November 2019