Αρχική Εκδηλώσεις “Η Κλωστή της Υπομονής”: Πρώτη παρουσίαση για το παραμύθι που μας μαθαίνει να αγαπάμε τον πολιτισμό μας

“Η Κλωστή της Υπομονής”: Πρώτη παρουσίαση για το παραμύθι που μας μαθαίνει να αγαπάμε τον πολιτισμό μας

“Η Κλωστή της Υπομονής”: Πρώτη παρουσίαση για το παραμύθι που μας μαθαίνει να αγαπάμε τον πολιτισμό μας

Ο Δήμος Αθηένου και το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου, στο πλαίσιο των δράσεών τους για προβολή και ενίσχυση του στοιχείου της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Δαντέλες «βενίς» ή «πιττωτές» και αθηενίτικη ολόπλουμη δαντέλα, γνωστοποιούν την έκδοση ενός συναρπαστικού παιδικού παραμυθιού με τίτλο «Η κλωστή της υπομονής».

Λίγα λόγια για το παραμύθι

Το παραμύθι πραγματεύεται την αγάπη για τον πολιτισμό και την άυλη κληρονομιά, που έχουν παραλάβει οι νεότερες γενιές, ειδικότερα σε σχέση με την αθηενίτικη δαντέλα «βενίς».

Παράλληλα, εξυμνεί την αξία της υπομονής και της καλλιέργειας δεξιοτήτων στα παιδιά, με προσήλωση στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Το παραμύθι αφηγείται μια πραγματική ιστορία, αριστοτεχνικά κεντημένη με στοιχεία μυθοπλασίας, βγαλμένη μέσα από τις γειτονιές της Αθηένου του πρώτου μισού του 20ού αιώνα».

Συντελεστές του παραμυθιού είναι η ταλαντούχα συγγραφέας Σάντη Αντωνίουκαι την εικονογράφηση υπογράφει η πολυβραβευμένη Αθηενίτισσα εικαστικός Έλενα Τσιγαρίδου.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου

Η πρώτη παρουσίαση του παραμυθιού θα γίνει την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου.

Την έκδοση του βιβλίου ανέλαβε ο εκδοτικός οίκος a bookworm publication και εκδίδεται με συγχρηματοδότηση από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και με τη στήριξη της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter