“Η κόρη μου κλειδώθηκε στο πλυντήριο ρούχων και κινδύνευσε”: Σοκάρει το post αυτής της μαμάς

Όλοι οι γονείς έχουν μια πολύ οικεία σχέση με το πλυντήριο. Γίνεται καμιά φορά η συσκευή με την οποία ασχολούνται περισσότερο μέσα στο σπίτι. Γι’ αυτό άλλωστε και το παρακάτω post, μίας μαμάς της οποίας η κόρη κλειδώθηκε μέσα στο πλυντήριο έγινε… viral!

Η Lindsey McIver, αν και δίστασε να ανεβάσει αυτή την ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook – όχι μόνο επειδή σκεφτόταν την αρνητική κριτική άλλων μαμάδων – αλλά και επειδή της είναι πολύ δύσκολο να ξαναζεί αυτή τη στιγμή, τελικά ανέβασε το post για να ενημερώσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί για τους κινδύνους του… πλυντηρίου.

Διαβάστε παρακάτω όσα έγραψε στη δημοσίευσή της, η οποία κέρδισε χιλιάδες likes και ευχαριστήρια σχόλια καθώς, πολλοί γονείς δεν είχαν σκεφτεί ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί…

«Δίσταζα να γράψω αυτή τη δημοσίευση. Πρώτον, λόγω της αναπόφευκτης online κριτικής από μαμάδες που θα επακολουθήσει, και δεύτερον, γιατί είναι πολύ δύσκολο να το ζήσω ξανά όσα έζησα.

Την Κυριακή χάλασε το πλυντήριο μας. Τη Δευτέρα ο άντρας μου πήγε και αγόρασε αυτό το νέο πλυντήριο ρούχων. Ήταν καινούριο, το διαφήμιζαν όλοι ως το καλύτερο και το πήραμε χωρίς σκεφτούμε τίποτα άλλο. Ξοδέψαμε όλο το βράδυ να το εγκαταστήσουμε με τα παιδιά γύρω από τα πόδια μας. Τους είπαμε αρκετές φορές ότι δεν θα το αγγίξουν και τα τρία απάντησαν “εντάξει”.
Νωρίς την Τρίτη το πρωί μας ξύπνησε ο 4χρονος γιος μας που του είχε κοπεί η μιλιά από το δυνατό κλάμα. Καθώς προσπαθούσα να καταλάβω τι έλεγε, ο άντρας μου πετάχτηκε από το κρεβάτι και κατέβηκε τις σκάλες τρέχοντας. Τότε ήταν που κατάλαβε τι του έλεγε ο μικρός. Είχε πει: “Kloe. Μέσα. Πλυντήριο”.

Μέχρι να φτάσουμε στο υπόγειο, όπου βρίσκεται το πλυντήριο, η 3χρονη μικρή μας είχε κλειδωθεί μέσα στη συσκευή, η οποία γέμιζε νερό. Ούρλιαζε, αλλά κανείς δεν μπορούσε να την ακούσει!

Καταφέραμε να σταματήσουμε έγκαιρα το πλυντήριο και να ανοίξουμε την πόρτα. Πέρα από μερικές μελανιές και βρεγμένα ρούχα, δεν είχε τίποτα άλλο. Ευτυχώς! Αφού πέρασε το πρώτο σοκ και οι χιλιάδες σκέψεις για το τι θα μπορούσε να συμβεί, ξέρω ότι ήμασταν πολύ τυχεροί και η μικρή μας σώθηκε από θαύμα.

Ανεβάζω αυτή την ιστορία, επειδή ειλικρινά δεν καταλάβαμε τον κίνδυνο που παραμόνευε. Τα παιδιά μάς εκπλήσσουν καθημερινά με τους ιδιαίτερους τρόπους που βρίσκουν για να… πεθάνουν! Και αυτός ήταν σίγουρα ένας καινούριος.

Έβγαλα αυτή τη φωτογραφία, αφού ασφαλίσαμε την πόρτα του πλυντηρίου, ενώ ανακαλύψαμε και ένα χαρακτηριστικό του το οποίο δεν επιτρέπει να ξεκινά το πλύσιμο αν το πλυντήριο δεν έχει προγραμματιστεί σωστά. Μέχρι τότε δεν είχαμε προλάβει να “εξετάσουμε” την μηχανή, δεν την είχαμε καν χρησιμοποιήσει και τα δυο μικρά μας το έκαναν πρώτα!

Θέλω να χτυπήσω ένα καμπανάκι σε όσους έχουν τέτοιου τύπου πλυντήρια και ζουν σε σπίτι με μικρά παιδιά. Να κλειδώνετε την πόρτα και ποτέ να μην αφήνετε τα παιδιά μόνα στον χώρο του πλυντηρίου!

Συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν τρόποι για να το προλάβω όλο αυτό, όπως και άλλα μικρά και μεγαλύτερα ατυχήματα. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Για ένα ατύχημα. Είναι πολύ εύκολο να ντροπιάζουμε τις μαμάδες όταν κάτι κακό συμβαίνει, αλλά τα ατυχήματα – δυστυχώς – συμβαίνουν. Πρέπει να είμαστε “ανοιχτοί” στα λάθη και τα δικά μας και των άλλων. Πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, ειδικά όταν έχουμε μικρά παιδιά. Και πιστέψτε με, η μαμά την οποία κατηγορείτε για αμέλεια, αδιαφορία, υπερβολή, ήδη τιμωρεί τον εαυτό της πολύ σκληρά».

Δείτε την αρχική ανάρτησή της