Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Η κόρη μου, ηλικίας 2 ετών, τους τελευταίους μήνες δεν έχει πάρει καθόλου βαρός

Η κόρη μου, ηλικίας 2 ετών, τους τελευταίους μήνες δεν έχει πάρει καθόλου βαρός

Η κόρη μου, ηλικίας 2 ετών, τους τελευταίους μήνες δεν έχει πάρει καθόλου βαρός

Ε.: Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, η κορούλα μου, ηλικίας 2 ετών, δεν έχει «πάρει» καθόλου βάρος, σε σημείο που ανησυχώ… Είναι φυσιολογικό;

Α.: Ναι. Από τους 18 μήνες και μετά, ο ρυθμός ανάπτυξης του παιδιού μειώνεται σημαντικά, ούτως ώστε μέχρι τους 24 μήνες να έχει «πάρει» ίσως λιγότερο από 900-1.000 γραμμ. Όπως μας εξηγεί η παιδίατρος Χριστίνα Χανιωτάκη «Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κινείται πλέον πολύ κι επιδίδεται σε διάφορες δραστηριότητες, αλλά και στην αλλαγή των διατροφικών του συνηθειών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να αυξήσετε την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνει καθημερινά. Η προσοχή σας πρέπει, τώρα, να «πέσει» στις σωστές θρεπτικές ουσίες, πάντα σε συνεννόηση με τον παιδίατρο, ο οποίος θα εξετάσει αν κρίνεται απαραίτητη και η χορήγηση έξτρα βιταμινών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.