Η Κύπρος χρειάζεται την ψήφο μας για μια θέση στον τελικό του διαγωνισμού της NASA

Μια ακόμη επιτυχία ετοιμάζεται να καταγράψει η Κύπρος στη NASA, με την ομάδα NestFold να βρίσκεται μέχρι στιγμής στη 2η θέση στο διεθνές στάδιο του διαγωνισμού International Space Apps Challenge, στην κατηγορία της «Λαϊκής Ψηφοφορίας».

Το NASA Space Apps Challenge είναι ένας διαγωνισμός που διεξάγεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 200 πόλεις παγκοσμίως και έχει ως κύριο στόχο την ανάπτυξη υπηρεσιών και τεχνολογιών που σχετίζονται τόσο με την εξερεύνηση του διαστήματος, αλλά και τη χρήση ήδη υφιστάμενων τεχνολογιών, υπηρεσιών και δεδομένων από δορυφορικά συστήματα.

Η ομάδα Nestfold πρότεινε τη χρήση ενός πτυσσόμενου έξυπνου καταφυγίου, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών όπως πλημμύρες, σεισμοί, δασικές πυρκαγιές και ολισθήσεις εδαφών, και ευελπιστεί να διατηρηθεί μεταξύ των 5 πρώτων ομάδων μέχρι τις 22 Μαΐου, όπου θα πάει στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού που διαρκεί μία εβδομάδα. Πρόκειται για μία από τις τέσσερις κυπριακές ομάδες που αναδείχθηκαν στην Κύπρο, στις 30 Απριλίου, στο Διαγωνισμό Διαστημικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της NASA, που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO) στην Λεμεσό.

Ο Πρόεδρος του CSEO Γιώργος Δανός, αναφέρει: «Οι τρεις νικήτριες ομάδες μας υποβλήθηκαν στη NASA και ανταγωνίζονται διεθνώς. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπω ότι μετά από τις παγκόσμιες επιτυχίες της Κύπρου που είχαμε στη NASA το 2013 με την ομάδα MarsSense και το 2015 με την ομάδα ArachnoBeeA, φαίνεται πως κατευθυνόμαστε προς μία 3η κυπριακή επιτυχία. Με τη βοήθεια σας μπορούμε να πετύχουμε άλλη μία κυπριακή νίκη».

Η Nestfold χρειάζεται την ψήφο μας για να περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού. Μπορείτε να ψηφίζετε εδώ, μία φορά κάθε ημέρα, μέχρι τις 22 Μαΐου.