Αρχική InfoKids Βιβλία Η μαρμελαδού

Η μαρμελαδού

Η μαρμελαδού

Ορισμένες φορές φαίνεται σαν οι παλιές ιστορίες να μην τελειώνουν ποτέ ή σαν να επαναλαμβάνονται με διαφορετικά πρόσωπα σε καινούριους τόπους. Γι’ αυτό Η Μαρμελαδού είναι μια παλιά και συνάμα μια σύγχρονη ιστορία. Είναι μια ιστορία για όλους εκείνους που κυβερνούν «από ψηλούς θρόνους άκαρδα και σκληρά», που «τα θέλουν όλα δικά τους και δεν μπορούν να μοιραστούν με τους άλλους απολύτως τίποτα». Και ταυτόχρονα είναι μια ιστορία για εκείνους, που σαν τη Νίνα και τη γιαγιά της, προσπαθούν να βρουν τρόπους να αλλάξουν αυτή τη κατάσταση, γιατί πάντα υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται διαφορετικά «άνθρωποι που τα παιδιά τους θα πήγαιναν στον καινούριο πόλεμο, άνθρωποι που είχαν γυρίσει πληγωμένοι από τον παλιό, άλλοι που δε χρειάζονταν έναν πόλεμο για να νιώθουν πληγωμένοι από την αδικία». Κάπως έτσι ίσως μπορούν τα παλάτια να μεταμορφώνονται σε χώρους φιλόξενους για όλους τους ανθρώπους και οι ψηλοί θρόνοι σε αναπαυτικές πολυθρόνες που χωρούν μόνο όσους είναι ικανοί μέσα από τη σοφία της ζωής να οργανώνουν αλλιώς τα πράγματα.

«Ο νεαρός βασιλιάς συμπεριφέρεται σε όλους άδικα και σκληρά, ενώ κανείς, όσο κι αν προσπαθεί, δεν μπορεί να μαλακώσει την καρδιά του. Μόνο η φήμη για τις μαρμελάδες της Νίνας, που διασχίζει απ’ άκρη σ’ άκρη τη μεγάλη πολιτεία, δίνει κάποια ελπίδα. Κι αν αυτό που ψιθυρίζει στ’ αυτιά των ανθρώπων η ταξιδιάρικη φήμη είναι αληθινό; Αν πραγματικά η Νίνα μπορεί ν’ αλλάζει τα πιο δύσκολα συναισθήματα των ανθρώπων; Αν στ’ αλήθεια οι μαρμελάδες της είναι μαγικές;»

Συγγραφέασ: Αλεξάνδρα Μήτσιαλη
Εικονογράφηση:Βάσω Ψαράκη
Εκδόσεις Πατάκη
ISBN: 978-960-16-5884-1
Σελίδες: 40


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.