Αρχική Σχολή Γονέων Η μέθοδος πειθαρχίας αυτής της μαμάς που έχει δεχτεί τις καλύτερες κριτικές

Η μέθοδος πειθαρχίας αυτής της μαμάς που έχει δεχτεί τις καλύτερες κριτικές

Η μέθοδος πειθαρχίας αυτής της μαμάς που έχει δεχτεί τις καλύτερες κριτικές

Όταν προσπαθείτε να πειθαρχείσετε το παιδί σας ακολουθείτε συγκεκριμένες μεθόδους, έτσι; Τις κλασικές και γνωστές "τιμωρίες" που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ακολουθούσαν και οι δικοί μας γονείς.

Καμιά φορά, όμως, η εφευρετικότητα είναι καλύτερη. Είχατε ποτέ σκεφτεί να προσεγγίσετε τις μεθόδους πειθαρχίας σας με περισσότερη εξυπνάδα;

Αν ψάχνετε ιδέες για πιο πρωτότυπες τιμωρίες, δείτε τι έκανε αυτή η μαμά όταν το παιδί της παράκουσε τους κανόνες του σπιτιού τους:

Ο κανόνας έλεγε ότι τα κινητά απαγορεύονται την ώρα του ύπνου. Ο γιος της όμως θεώρησε ότι μπορεί να ασχοληθεί λίγο ακόμα με την ηλεκτρονική του συσκευή πριν κοιμηθεί. Η μητέρα το αντιλήφθηκε και ο γιος τιμωρήθηκε, όπως θα γινόταν σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.

Το κομμάτι της εφευρετικότητας που σας αναφέραμε έγκειται στη λήξη της τιμωρίας του παιδιού. Για να καταφέρει ο νεαρός να "ξε-τιμωρηθεί" δεν έπρεπε να περάσουν ορισμένες ώρες ή μέρες χωρίς κινητό, αλλά να κερδίσει πόντους προς την ελευθερία του!

Συγκεκριμένα, η μητέρα ζήτησε από το παιδί να δουλέψει για να καταφέρει να λήξει την τιμωρία του. Όχι σε κάποια δουλειά έξω από το σπίτι, αλλά βοηθώντας μέσα σε αυτό...

Έπρεπε, λοιπόν, να κερδίσει 500 πόντους μαγειρεύοντας, σκουπίζοντας, πλένοντας τα πιάτα και κάνοντας γενικά δουλειές του νοικοκυριού.

Πώς σας φαίνεται;

Έξυπνο και πρακτικό, σίγουρα! Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι το σπίτι θα είναι πεντακάθαρο μέχρι το τέλος αυτής της τιμωρίας!


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.