Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Η μέτριας έντασης άσκηση αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης

Η μέτριας έντασης άσκηση αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης

Η μέτριας έντασης άσκηση αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης

Mε περισσότερες πιθανότητες επιτυχούς εγκυμοσύνης, σχετίζεται σύμφωνα με νέα έρευνα η μέτριας έντασης άσκηση. Η εν λόγω έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Fertility and Sterility κατέδειξε ότι όσες γυναίκες γυμνάζονταν με ήπιο ρυθμό κάνοντας π.χ., περπάτημα, ποδηλασία, κηπουρική περισσότερο από πέντε ώρες την εβδομάδα είχαν περισσότερες από 18% πιθανότητες να συλλάβουν κατά τη διάρκεια του μηνιαίου τους κύκλου συγκριτικά με όσες γυμνάζονταν ήπια λιγότερο από μια ώρα την εβδομάδα.

Στην έρευνα παρακολουθήθηκαν συνολικά 3.500 γυναίκες από τη Δανία, ηλικίας 18-40 ετών που προσπαθούσαν να μείνουν έγκυες στη διάρκεια ενός έτους, έχοντας επαφές με τον σύντροφό τους (χωρίς κάποια τεχνική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής). Οι ερευνητές εκτίμησαν τον βαθμό και την ένταση με την οποία γυμνάζονταν οι γυναίκες. Προς το τέλος της έρευνας είχε συλλάβει το 70% των γυναικών. Από την άλλη μεριά όμως, η υψηλής έντασης άσκηση περισσότερο από πέντε ώρες την εβδομάδα συσχετίστηκε με μείωση κατά 32% των πιθανοτήτων σύλληψης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter