Αρχική Εκδηλώσεις «Η Μικρή Γοργόνα» του Χάνς- Κρίστιαν Άντερσεν έρχεται στη Λευκωσία (16/4)

«Η Μικρή Γοργόνα» του Χάνς- Κρίστιαν Άντερσεν έρχεται στη Λευκωσία (16/4)

«Η Μικρή Γοργόνα» του Χάνς- Κρίστιαν Άντερσεν έρχεται στη Λευκωσία (16/4)

Το Διεθνές Πρόγραμμα «Σεζόν Ρωσικού Θεάτρου στη Κύπρο» παρουσιάζει τη παιδική παράσταση «Η Μικρή Γοργόνα» του Χάνς- Κρίστιαν Άντερσεν από το θέατρο «Γκλας» της Μόσχας.

Οι νεαροί θεατές και οι γονείς τους θα παρακολουθήσουν μια φωτεινή παράσταση με πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια που θα χαρίσει στα παιδιά αξέχαστες αναμνήσεις.

Η παράσταση θα δοθεί στα ρωσικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Οι ήρωες του παραμυθιού, σε εκτέλεση απο τους ηθοποιούς του θεάτρου "Γκλας", θα μας πουν για την αυτοθυσία και τη σωτήρια δύναμη της αγάπης και τα σκηνικά θα βοηθήσουν τη φαντασία των παιδιών να μεταφερθεί στον κόσμο της θάλασσας και από εκεί στο κάστρο του πρίγκιπα.

Η Μικρή Γοργόνα είναι παραμύθι από τον παγκοσμίου φήμης Δανό συγγραφέα Hans-Christian Andersen, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1837. Από τότε, έχει εμπνεύσει πολλούς σκηνοθέτες, καλλιτέχνες, εκδότες και μουσικούς.

Αν σήμερα ρωτήσουμε: "Ξέρετε την Η Μικρή Γοργόνα του Hans-Christian Andersen;" Οι περισσότεροι θα απαντήσουν: "Ναι, μια όμορφη και θλιβερή ιστορία." Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν αυτή την ιστορία όπως δημιουργήθηκε από τον Andersen και τις βαθιές ιδέες που κρύβονται πίσω από την ιστορία της "γοργόνας".

Πολλές ερμηνείες έχουν στερήσει αυτή την ιστορία από το πιο σημαντικό - τη χριστιανική κοσμοθεωρία του συγγραφέα. Αυτό που ξέρουν πιο περισσότεροι είναι ότι η μικρή γοργόνα ονειρεύτηκε να αποκτήσει πόδια σε αντάλλαγμα με την ουρά της και πέθανε. Αλλά αυτή ονειρευόταν να αποκτήσει μια αθάνατη ψυχή. Αυτή ήταν η ιστορία στην πρώτη έκδοση του H-C. Andersen 1837! Επιπλέον, το τέλος αυτής της ιστορίας είναι ευτυχές.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Σεζόν Ρωσικού Θεάτρου στην Κύπρο» που διοργανώνει η Ρωσική Πρεσβεία στην Κύπρο και το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στην Κύπρο, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Πληροφορίες για τα εισιτήρια (15/7 ευρώ) διατίθενται στη διεύθυνση shop.tickethour.com/, καθώς και στο τηλέφωνο 22 761 607 και στο e-mail roscentcyprus@gmail.com.

Η Μικρή Γοργόνα

16 Απριλίου 12:00 - Λευκωσία, Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο

Εισιτήρια: κανονικό- €15, παιδικό (μέχρι 12 ετών) και μειωμένο €7

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα

Ηλικιακός περιορισμός: 3+

Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο
Αλάσιας 16
Λευκωσία,

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter