Η Momo επανέρχεται στο YouTube σε ένα ακόμα πολύ δημοφιλές παιδικό βίντεο!

Και ενώ πριν μερικές ημέρες με ανακούφιση μάθαμε ότι η Momo δεν υπάρχει πια και ότι τα μικρά μας μπορούν άφοβα να βλέπουν βίντεο στο YouTube, η δυσάρεστη είδηση ήρθε πριν από λίγες ώρες από την Ισπανία, όπου ένα νέο κρούσμα Momo καταγράφηκε από τις αρχές.

Έτσι, η ισπανική αστυνομία ειδοποίησε τους γονείς, ότι ο διαδικτυακός χαρακτήρας Momo εμφανίζεται ξανά σε κάποιες εκδοχές των πολύ δημοφιλών βίντεο «Baby Shark».

Το παιχνίδι πρόκλησης Momo ήρθε στο φως της δημοσιότητας πέρσι, όταν η τρομακτική εικόνα μιας γυναίκας με γουρλωτά μάτια εμφανίστηκε σε ορισμένους χρήστες του WhatsApp ζητώντας τους να κάνουν επικίνδυνα για τον εαυτό τους πράγματα, τα οποία περιλάμβαναν ακόμα και αυτοκτονία.

Η ισπανική αστυνομία, στην τελευταία ανακοίνωσή της είπε, ότι μπορεί το παιχνίδι της πρόκλησης καθαυτό να μην υπάρχει πια, ωστόσο κακόβουλοι ή διεστραμμένοι χρήστες του διαδικτύου επαναφέρουν την εικόνα της Momo, βάζοντάς την μέσα σε παιδικά βίντεο.

«Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί, ώστε να μην διασπείρουμε την εικόνα αυτή», έγραψε στο σχετικό tweet η αστυνομία. Κάλεσαν, επίσης, οι αρχές τους γονείς να προσέχουν πολύ τα βίντεο που παρακολουθούν τα παιδιά, ειδικά τα πολύ μικρά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, σε κάποιο από αυτά τα βίντεο, ο χαρακτήρας φέρεται να μιλά και να λέει «Γεια, είμαι η Momo. Θέλω να παίξω μαζί σου. Βρες ένα μαχαίρι στην κουζίνα και κόψε τα μικρά σου χεράκια. Αν δεν το κάνεις, η Momo θα σε κυνηγήσει.»

Η αστυνομία έχει ζητήσει από τους πολίτες να αναφέρουν άμεσα οτιδήποτε ύποπτο δουν στα social media.

Δείτε το βίντεο εδώ: